Roland Garros

Turneul de la Roland Garros s-ar putea desfasura cu portile inchise

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros

Presedintele Federatiei Franceze de Tenis ia in calcul disputarea editiei din acest an a turneului de la Roland Garros cu portile inchise.

Bernard Guidicelli spune ca nu exista niciun regret in cadrul FFT pentru reprogramarea turneului de Mare Slem in perioada 20 septembrie – 4 octombrie.

Acesta admite in acelasi timp ca toate optiunile raman pe masa, inclusiv desfasurarea turneului cu portile inchise pentru spectatori din ratiuni de siguranta medicala.

“Nu am exclus nicio optiune. Roland Garros este in primul rand o poveste despre meciuri si jucatori. Turneul are loc in stadion si turneul se vede la televizor. Milioane de privitori din intreaga lume asteapta. Organizand cu portile inchise ar permite televiziunilor sa-si continue activitatea ca model de business”, a declarat Guidicelli pentru Journal de Dimanche, citat de AFP.

Roland Garros si Turul Frantei cu spectatori sau deloc

“Va trebui sa avem rabdare, sa mergem inainte cu precautie si sa nu facem planuri degeaba. Va mai trece putin timp inainte sa vedem competitii in care sportivii sunt in contact, alearga impreuna pe un teren, pedaleaza impreuna in pluton”, a declarat Roxana Maracineanu, ministrul Sporturilor din Franta, intr-o interventie pe 1 mai in contextul inceputului relaxarii masurilor de izolare in Hexagon.

“Daca in septembrie lucrurile se imbunatatesc, toate evenimentele programate in calendar ar putea fi organizate. Turul Frantei si Roland Garros se vor desfasura numai daca exista permisiunea de a avea public. Nu se vor tine fara spectatori”, a mai spus Maracineanu.

Sezonul din tenis este intererupt de la jumatatea lunii martie in intreaga lume din cauza pandemiei de coronavirus.

Pana la 13 iulie cel putin nu se va disputa nicio competitie oficiala organizata de ATP, WTA si ITF.

Doar in Franta au murit, pana sambata noapte, 26.310 oameni si din cauza coronavirusului.



Turneul de la Roland Garros s-ar putea desfasura cu portile inchise