Roland Garros

Tsitsipas pierde meciul cu Wawrinka intr-un mod controversat la ultima minge

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Revelatia actuala a tenisului mondial, Stefanos Tsitsipas, a fost eliminat duminica de la Roland Garros, insa modul in care a fost invins de Stan Wawrinka lasa loc de comentarii.

Meciul a durat cinci ore si 9 minute, terminandu-se cu victoria lui Wawrinka 7-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6. A fost cel mai lung meci din cariera ambilor jucatori.

Ultimul punct al partidei a fost unul foarte controversat. Tsitsipas a salvat o minge de meci si mai trebuia sa salveze inca una cand un rever al lui Wawrinka a fost trimis aparent afara. Grecul a intuit ca mingea va iesi, lansand-o sa treaca, asa cum se vede in imaginile de mai jos.

Dupa ce mingea a trecut, grecul a indicat ca a fost afara, asa cum pare si din imagini. Arbitrul de scaun a coborat si a facut semn ca mingea fusese in teren, iar partida s-a terminat.

Daca a fost in teren a fost pentru cativa milimetri si trebuie sa il credem pe arbitru, pentru ca Roland Garrios nu are hawk-eye. Motivul? Traditia. Organizatorii francezi considera ca pe zgura urmele raman si sunt vizibile, ceea ce este un motiv pentru a nu aplica noile tehnologii. Partida in care Tsitsipas a pierdut pentru o decize controversata, in care vederea sa a fost mai slaba decat cea a arbitrului este un motiv care arata ca francezii de la Roland Garros trebuie sa intre si ei in rand cu lumea.

Verificarea urmei pe zgura nu este mereu sigura, pentru  ca mingile din tenisul jucat pe aceasta suprafata lasa sute de urme, iar o greseala se poate instala oricand.



Tsitsipas pierde meciul cu Wawrinka intr-un mod controversat la ultima minge