Roland Garros

Stan Wawrinka, campion la Roland Garros

Elvetianul Stan Wawrinka a castigat turneul de la Roland Garros dupa o finala de patru seturi si peste trei ore de joc in fata sarbului Novak Djokovic.

Wawrinka a triumfat cu 4-6, 6-4, 6-3, 6-4 la capatul a 3 ore si 12 minute, trecandu-si in palmares al doilea titlu de Mare Slem din cariera.

Djokovic, jucator aflat in mare forma pe zgura in acest an, a pierdut astfel a treia finala si ramane fara succes in turneul din capitala Frantei.

Dupa pierderea primului set, Wawrinka a ridicat progresiv nivelul jocului si a reusit sa intoarca balanta in favoarea sa. 

[news-114182]

In setul patru Djokovic a inceput in forta si a condus la un moment cu 3-0, dar Wawrinka a revenit si a egalat scorul dupa sase game-uri disputate.

Dupa ce fiecare dintre cei doi au iesit din situatii limita, evitand in extremis break-uri, elvetianul a castigat pe serviciul lui Djokovic oferindu-si privilegiul de a servi pentru meci.

Sarbul a salvat o prima minge de meci, dar nu a avut resurse pentru a face fata serviciului urias pus in teren de Wawrinka.

Djokovic, numarul unu mondial, a pornit cu prima sansa la victorie in fata unui jucator in fata caruia s-a impus de 17 ori in cele 20 de intalniri directe.

Ultima confruntare a celor doi a avut loc in semifinale la Australian Open in acest an, cand Djokovic s-a impus in cinci seturi, cu 6-0 in decisiv.

A fost meciul revansei pentru Djokovic pentru infrangerea din sferturile de finala ale editiei 2014. Atunci Wawrinka castiga de asemenea in decisiv, cu un 9-7 extrem de disputat. Elvetianul ajungea in finala pe care avea sa o si castige.

Intre cele doua dispute de la Melbourne a mai existat o intalnire la Turneul Campionilor in faza grupelor, unde Djokovic i-a administrat un alt 6-0 lui Wawrinka.

Djokovic s-a aflat in cautarea celui de-al 9-lea titlu de Mare Slem din cariera si primul pe zgura de la Roland Garros, unde a mai disputat pana acum doua finale, ambele pierdute, in 2012 si 2014.

Pana la finala din acest an Wawrinka avea drept rezultat etalon la Roland Garros un sfert de finala disputat in 2013.

Stire in curs de actualizare.



Stan Wawrinka, campion la Roland Garros