Roland Garros

Sofia Kenin si Iga Swiatek lupta pentru coroana de la Roland Garros

Sursă foto: https://twitter.com/oktennis/

Cele doua jucatoare se vor afla in premiera in ultimul act de la Roland Garros, turneu amanat in acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

Pentru Sofia Kenin (21 ani) este a doua finala de Grand Slam din 2020, dupa ce a obtinut titlul la Australian Open in debutul anului.

Iga Swiatek a depasit orice asteptare la cei 19 ani ai sai, devenind prima jucatoare din Polonia ajunsa in finala de la Roland Garros dupa Jadwiga Jędrzejowska in 1939.

Ultima americanca invingatoare la Paris a fost Serena Williams, in 2015, dupa o finala cu Lucie Safarova.

Patru din ultimele sase finale feminine de la Roland Garros au avut nevoie de set decisiv, iar Simona Halep a fost implicata in trei dintre acestea.

PE BETANO AI COTA 2.32 DACA AMBELE JUCATOARE CASTIGA UN SET

Iga Swiatek a pus capat participarii Simonei Halep la editia din acest an printr-o victorie categorica in optimi.

Clasata pe locul 54 in ierarhia mondiala, Swiatek a facut alte “victime” de lux la Roland Garros 2020, cum ar fi Marketa Vondrousova sau Eugenie Bouchard.

Dupa eliminarea lui Halep pentru Swiatek tabloul a aratat extrem de ofertant, cu doua jucatoare din calificari drept adversare, revelatiile Martina Trevisan din Italia si Nadia Podoroska din Argentina.

Swiatek n-a pierdut niciun set pana in finala de sambata.

PE BETANO AI COTA 1.55 PENTRU UN SET CASTIGAT DE KENIN

De cealalta parte, Kenin a cedat cate un set in primele doua turiri, cu Samsonova si Ana Bogdan, dar si in optimea cu Fiona Ferro, respectiv in sfertul cu Danielle Collins.

Sofia Kenin si Iga Swiatek nu s-au mai intalnit pana acum in circuitul mondial profesionist.



Sofia Kenin si Iga Swiatek lupta pentru coroana de la Roland Garros