Roland Garros

Simona Halep, victorie categorica pentru calificarea in optimi

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

Simona Halep a facut un meci perfect, vineri, in turul 3 la Roland Garros contra americancei de 19 ani Amanda Anisimova, cea in fata careia pierdea la editia precedenta in sferturi.

Un 6-0, 6-1 in 54 de minute care o trimite pe Halep intre cele mai bune 16 jucatoare la editia din acest an a Roland Garro, turneu desfasurat in conditii speciale impuse de pandemie si vreme.

Pusa in garda de infrangerea suferita in urma cu 17 luni chiar la Roland Garros, Simona Halep a tinut-o la respect pe Amanda Anisimova in primul set, un act pe care l-a adjudecat la zero in doar 23 de minute.

Halep a inceput cu break, dupa care a salvat nu mai putin de cinci mingi de game pentru advesara intr-un joc de sapte minute.

Asa am trait Simona Halep - Amanda Anisimova in turul 3 la Roland Garros

Anisimova a intrerupt seria Simonei castigand primul game al setului secund.

Acesta avea sa fie si singurul game pierdut de Halep in meciul din turul 3 cu Anisimova.

Pana la final principala favorita a continuat sa domine autoritar, impunandu-se cu un scor autoritar dupa doar 54 de minute.

Un meci in care Halep a comis doar 7 erori nefortate, in timp ce Anisimova a gresit nefortat de 32 de ori.

Sase break-uri pentru Halep din 11 sanse, in timp ce Anisimova a ramas cu cele cinci oportunitati avute in game-ul doi din debutul partidei.

Simona Halep va juca in optimile de finala cu poloneza Iga Swiatek (19 ani).

Swiatek a trecut in turul 3 de Eugenie Bouchard, 6-3, 6-2.

Anterior jucatoarea clasata pe locul 54 mondial le-a mai invins, de asemenea in minimum de seturi pe Marketa Vondrousova si pe Su-Wei Hsieh.

Halep a mai intalnit-o pe Swiatek o singura data, la Roland Garros in 2019, cand a invins-o cu 6-1, 6-0 in aceeasi faza a competitiei, optimi de finala.



Simona Halep, victorie categorica pentru calificarea in optimi