Roland Garros

Simona Halep trimisa acasa de o pustoaica de 17 ani care aminteste de Sharapova

Sursă foto: https://twitter.com/WTA_insider/

Simona Halep s-a oprit in sferturile de finala la Roland Garros, dupa ce a pierdut de o maniera care nu a lasat loc de prea multe interpretari disputa cu Amanda Anisimova, o americanca de origine rusa in varsta de 17 ani care aminteste cumva de Maria Sharapova la anii ei.

Aflata deja la cel mai bun rezultat al carierei intr-un Grand Slam, Anisimova a jucat cu dezinvoltura nelasandu-i lui Halep prea multe sansa, pentru a se impune in final cu 6-2, 6-4. Simona Halep nu a condus niciodata in meci, ceea ce nu se intampla prea des.

Amanat cu o zi fata de programarea initiala, meciul de pe arena centrala Philippe Chatrier a debutat sub semnul echilibrului. Ambele jucatoare si-au castigat primele game-uri de serviciu, cu Anisimova de fiecare data la conducere.

Asa am trait Simona Halep in sferturi la Roland Garros

Break-ul a venit in game-ul sase la chiar primele sanse contra serviciului si Anisimova se distanta pe tabela la 4-2 si apoi chiar la 5-2, dupa un game in care Simona Halep a avut prima ei minge de break, ratata din pacate pentru campioana din 2018.

Mereu prima in schimburile de mingi, jucatoarea americana de doar 17 ani a gresit mai putin fata de Simona (6/10) si a avut un numar covarsitor mai mare de puncte obtinute la total (30/19). Astfel s-a scris istoria primului set, unul adjudecat de Anisimova cu break dupa doar 27 de minute.

Anisimova a continuat sa dicteze ritmul si in setul al doilea, lucru de altfel reflectat si pe tabela de marcaj: 3-0 si 4-1 cu break in fata.

Halep reusit apoi cea mai buna serie a sa in meci, reusind sa egaleze scorul dupa trei game-uri consecutive. Anisimova arata pentru prima data vulnerabila si Halep a avut minge de break, o minge care i-ar fi oferit sansa de a servi la 5-4 pentru trimiterea meciului in setul decisiv.

Sansa a fost ratata de Halep care a parut pe intreaga durata a meciului ca nu stie cum sa o joace pe aceasta Anisimova la prima lor confruntare directa. Nu ar fi prima oara cand Simona intampina dificultati de adaptare contra jucatoarelor intalnite in premiera.

La doar 17 ani Anisimova merge in semifinale unde o va intalni pe Ashleigh Barty din Australia, la randul sau aflata in prima semifinala de Grand Slam din cariera.

Barty a trecut de Madison Keys intr-un meci disputat in paralel, cu 6-3, 7-5.

Anisimova este cea mai tanara semifinalista de Grand Slam de la Nicole Vaidisova la Australian Open 2007 incoace.



Simona Halep trimisa acasa de o pustoaica de 17 ani care aminteste de Sharapova