Roland Garros

Simona Halep se califica in turul doi la Roland Garros. A revenit de la set pierdut!

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Lidera mondiala si principala favorita la castigarea turneului de la Roland Garros, Simona Halep a inceput slab meciul cu Alison Riske din Statele Unite si a fost aproape sa piarda setul la zero.

In cele din urma Halep a obtinut victoria, dupa o ora si 34 de minute, cu 2-6, 6-1, 6-1, si s-a calificat in turul al doilea, acolo unde o va intalni pe Taylor Townsend, o alta reprezentanta a Statelor Unite.

Asa am trait Simona Halep contra Alison Riske in primul tur la Roland Garros

Doar patru castigatoare a reusit Halep intr-un prim set condus autoritar de Riske, jucatoare care a condus la un moment dat, cu 5-0, si nu a fost departe de a inchide setul la zero.

Halep a recuperat unul dintre break-uri si a legat apoi un al doilea game, insa o eroare nefortata, una dintre cele 16 comise, i-a intrerupt revenirea si setul ii revenea lui Riske dupa 39 de minute.

Un set inaugural in care americanca a reusit mai multe puncte (35-26), a avut 13 puncte direct castigatoare si a gresit mai putin (10 erori nefortate).

Un alt meci

Halep si-a luat pauza de vestiar si a iesit cu alta atitudine pe teren. Din acel moment pana la finalul meciului doar doua game-uri avea sa mai cedeze lidera mondiala.

Practic Halep si-a dat restart incepand un alt meci, de la zero, fara sa se mai gandeasca la cele intamplate in primul act.

In primele cinci game-uri din setul secund Halep comisese doar doua erori nefortate (!) si avea sa incheie actul cu un total de cinci puncte facute cadou adversarei. De patru ori a castigat Halep pe serviciul advers din sapte oportunitati, Riske avand un procentaj dezastruos la punctele castigate pe prima minge de serviciu (23%).

Jocul in decisiv a curs intr-o singura directie, cea dictata de Halep, iar jucatoarea din Romania se distanta rapid la 3-0, apoi la 5-1 dupa un break la zero.

Nimic de facut pentru Riske, readusa in seturile doi si trei la nivelul jucatoarei de pe locul 83 mondial.



Simona Halep se califica in turul doi la Roland Garros. A revenit de la set pierdut!