Roland Garros

Simona Halep e in finala la Roland Garros si devine numarul 3 mondial. Prima jucatoare dupa 7 ani care ajunge in finala fara sa piarda vreun set! Finala: sambata, ora 16:00

Simona Halep a reusit o performanta uriasa si s-a calificat joi in finala de la Roland Garros, acolo unde poate deveni cu adevarat uriasa in cazul in care o va bate pe Maria Sharapova (da, la fel ca si pana acum, in doua seturi). Jucatoarea noastra va disputa, sambata de la ora 16:00, finala turneului si se afla pentru prima oara in cariera intr-o asemenea faza la un Mare Slem. Calificarea in ultimul act la French Open a dus-o pe locul 3 mondial, asa cum v-am anuntat in premiera de acum doua saptamani, atunci cand totul parea doar o nebunie. Halep si-a asigurat un cec de 825.000 de euro pentru calificarea in finala, iar daca va castiga turneul va primi 1,65 milioane de euro. Meciul continua pe Forum, acolo unde s-au scris peste 1.200 de mesaje doar pe turneul de fete de la Roland Garros. 

Simona Halep este prima dupa Justin Henin, in 2007, care a ajuns in finala la Roland Garros fara sa piarda vreun set. 

Ea o intalneste in finala pe Sharapova, pe care nu a invins-o niciodata. Rusoaica are 3-0, iar ultima victorie a fot pe zgura de la Madrid. Poate Halep sa o bata acum? Noi credem ca da, dar despre asta vom scrie la rece vineri. Asa cum am scris de la inceputul Roland Garros ca Halep tinteste finala, noi credem in sansele ei pana la capat si vom aduce si cateva consideratii despre asta.

Halep a invins-o in semifinale pe Andrea Petkovic din Germania, cu 6-2, 7-6 (4), dupa un meci de o ora si 30 de minute.

[news-107429]

De la Virginia Ruzici in 1978 tot la Roland Garros nu am mai avut o jucatoare prezenta in ultimul act al unui turneu de Mare Slem.

Halep a inceput cu motoarele turate in plin semifinala cu Petkovic si a dictat ritmul in fata unei jucatoare care, la fel ca si ea, se afla in prima semifinala de Mare Slem din cariera.

Break-ul luat de Halep in chiar primul game al jocului i-a oferit acesteia avantajul de care avea nevoie pentru a-si construi punctele cu rabdare si concentrare maxima.

Foarte bine ancorata in spatele terenului, Halep si-a plimbat adversara de-a latul terenului obligand-o de multe ori sa greseasca, iar cand aceasta a gasit terenul au intrat loviturile castigatoare. Mai multe cu forehand-ul decat cu backhand-ul, lovitura de parada a Simonei.

[news-107411]

Pe acest fond primul set s-a scurs repede, in 28 de minute, jocul impus de Halep fiind unul iute, de atac.

Setul al doilea a inceput cu un game mai lung pe serviciul lui Petkovic. Nemtoaica a reusit sa-si castige serviciul si trecea in premiera la conducere.

Fara a mai avea foarte multe de pierdut, Petkovic a iesit la joc hotarata sa-si fructifice toate sansele pe care le mai avea. Asa a reusit break-ul in game-ul patru (1-3), dar Halep a egalat scorul la trei intr-un game sase in care a venit de departe, de la 15-40 pe serviciul advers.

S-a mers apoi cap la cap pana in prelungirile setului, mereu cu Petkovic la conducere. Halep nu a cedat presiunii, desi au fost momente in care adversara a apasat pe lovituri si a fortat o greseala din partea favoritei noastre.

Halep si-a pastrat insa cumpatul si a trimis meciului in tie-break dupa ce ultimele doua game-uri pe propriul serviciu le-a castigat fara punct pierdut.

In tie-break Halep a avut initiativa si a condus cu 4-1, dupa care Petkovic a facut doua puncte la rand. Punctul opt I-a revenit Simonei pe o greseala a adversarei si la 5-4 Halep a avut serviciul de doua ori.

Ambele mingi au fost puse in teren cu primul serviciu si Halep avea sa inchida meciul in stil de mare campioana.

Urmeaza Maria Sharapova in finala programata sambata si pe care o vom transmite aici pe Onlinesport.ro, punct cu punct, game cu game.



Simona Halep e in finala la Roland Garros si devine numarul 3 mondial. Prima jucatoare dupa 7 ani care ajunge in finala fara sa piarda vreun set! Finala: sambata, ora 16:00