Roland Garros

Simona Halep in finala de la Roland Garros a treia oara in cariera. Adversara: Sloane Stephens

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Jucatoarea Simona Halep s-a calificat pentru a treia oara in finala de la Roland Garros, dupa ce a invins-o pe Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-4, in prima dintre semifinalele turneului.

Halep a pierdut toate cele trei finale de Mare Slem jucate, inclusiv doua la Roland Garros in 2014 si 2017.

Asa am trait Simona Halep contra Garbine Muguruza in semifinale la Roland Garros

Meciul a inceput cu un break reusit de Halep dupa trei erori nefortate comise de Muguruza. In primul game de serviciu Halep a salvat patru mingi de break inainte de a se distanta la 2-0.

Din punct de vedere tactic Halep a continuat sa o provoace pe Muguruza si iberica a comis numeroase erori nefortate, astfel ca jucatoarea noastra s-a distantat la 4-0 dupa inca un break si un game solid de serviciu. In pofida numeroaselor incercari de a inchide rapid punctele, Muguruza si-a trecut in cont un singur punct castigator in primele patru jocuri.

Halep a ajuns la 5-0 pe tabela dupa al treilea break consecutiv, insa nu a reusit sa inchida setul la zero. Muguruza reusea primul ei game printr-un break, dar pana la urma Halep a inchis setul pe serviciul advers dupa 36 de minute.

Clasamentul WTA actualizat in timp real: Simona Halep in continuare lidera mondiala!

Un prim set in care Halep a dominat la lovituri castigatoare (6-2), in timp ce Muguruza a gresit mai mult nefortat (14-12).

Halep a intrat cu serviciul in setul secund (1-0), dar Muguruza a intors si prelua in premiera conducerea, cu break in fata.

Jucatoarea din Spania a condus cu 3-1 si 4-2, inainte ca Halep sa egaleze scorul dupa opt jocuri si sa treaca la randul ei la conducere.

A urmat un game noua pe serviciul lui Halep extrem de disputat si adjudecat de jucatoarea din Romania dupa mai bine de 12 minute, timp in care a salvat nu mai putin de cinci mingi de break.

Halep, prima reactie dupa calificarea in finala de la Roland Garros

Un game care practic a distrus mentalul Garbinei Muguruza, jucatoare care avea sa-si piarda la zero urmatorul game de serviciu, “ajutata” si de trei retururi fabuloase din partea lui Halep.

Halep joaca pentru titlul de la Roland Garros cu invingatoarea dintre americanca Sloane Stephens.Simona Halep in finala de la Roland Garros a treia oara in cariera. Adversara: Sloane Stephens