Roland Garros

Simona Halep iese din turul 2 la Roland Garros. A avut atac de panică pe teren și a cedat fizic

Sursă foto: https://twitter.com/_TennisCoaching/

Campioana de la Roland Garros din 2018 a fost invinsa de chinezoaica Qinwen Zheng, locul 74 mondial, dupa ce obtinuse autoritar primul set.

Cap de serie numarul 19, Simona Halep a castigat primul set, cu 6-2, dar le-a pierdut pe urmatoarele doua, cu 6-2, 6-1. Halep a suferit evident din punct de vedere fizic, în partea a doua a meciului, cu toate că înainte de Roland Garros afirmase că „se simte perfect”.

Este pentru prima data cand campioana romana paraseste Roland Garros in aceasta faza in ultimii sapte ani. S-a intamplat ultima oara in 2015.

O infrangere neasteptata daca tinem cont de diferenta de valoare si de evolutia Simonei Halep din primul set.

Zheng a ridicat nivelul incepand cu setul al doilea si a inceput sa greseasca tot mai putin, in timp ce Halep a scazut de la minge la minge, fiind impinsa tot mai mult in spatele terenului de mingile lungi ale chinezoaicei.

Pentru calificarea in turul al doilea Halep se alege cu un premiu in valoare de 86.000 de euro si cu 70 de puncte in clasamentul WTA.

“Am jucat bine la inceput, am avut break, dar ceva s-a intamplat si am pierdut setul (n.r. - al doilea). Ea a jucat bine.

“Am avut doar un atac de panica. Nu mi s-a mai intamplat. Pur si simplu nu ma puteam concentra. Acum totul a trecut si las in urma ce a fost. Voi invata din acest episod. Nu exista nicio ratiune pentru care sa se intample, dar s-a intamplat si trebuie sa accept. Se poate intampla oricui”, a spus Simona Halep la conferinta de presa.



Simona Halep iese din turul 2 la Roland Garros. A avut atac de panică pe teren și a cedat fizic