Roland Garros

Simona Halep, eliminata in optimi la Roland Garros dupa un meci de cosmar cu Sam Stosur intins pe trei reprize

Simona Halep o conducea pe jucatoarea din Australia, duminica, cu 5-3, cand ploaia a intrerupt meciul celor doua din optimi. Desfasurarea ulterioara a meciului a fost total in defavoarea jucatoarei noastre, care s-a vazut eliminata cu 6-7 (0), 3-6.

Prima repriza

Un inceput bun, cu Halep care reusise desprinderea dupa primele trei game-uri. Jucatoarea noastra conducea cu 5-3 duminica seara cand ploaia a luat cu asalt Parisul si meciurile au fost supendate. Luni nu s-a jucat deloc la Roland Garros din cauza ploii. 

Dupa 16 ani o zi intreaga de meciuri a fost anulata, iar partida de pe terenul 1 s-a reluat cu mari eforturi printre picaturi de ploaie marti dupa pranz.

Repriza a 2-a

Stosur a servit sa ramana in set si inca de la primele schimburi duelul celor doua a parut foarte dezechilibrat.

Halep a gresit mult, fiind la majoritatea schimburilor cu doi pasi in spatele zonei ideale de a lovi mingea.

Pe acest fond, jucatoarea din Australia a pus rapid trei game-uri la rand pe tabela si trecea in avantaj, cu 6-5.

Halep a reactionat in cele din urma, obtinand primul sau game de la reluarea meciului, unul prin care trimitea setul inaugural in tie-break.

Un tie-break de cosmar, cel mai slab facut de Halep de la inceputul ascensiunii sale in circuit in urma cu trei ani. Un joc decisiv pe care jucatoarea noastra l-a pierdut la zero.

Stosur a inceput cu break setul al doilea, pentru a se distanta apoi la 2-0 pe tabela, in conditiile in care Halep a irosit doua sanse de re-break in al doilea game.

Partida s-a intrerupt din nou la 3-2 pentru Stosur cu break in fata si a fost reluata dupa mai bine de doua ore.

Repriza a 3-a

Nicio schimbare in planul jocului la reluare, aceeasi Stosur lovind parca si mai puternic decat o facuse pana atunci. Halep s-a chinuit sa se mentina in urmarirea adversarei pe tabela, cat despre recuperarea break-ului nici nu s-a pus vreun moment problema.

In cele din urma Halep a cedat initiativa si ultimele doua mingi pe propriul serviciu le-a facut practic cadou. Le-a trimis afara sa scape de ele si astfel meciul s-a incheiat cu victoria australiencei, o jucatore care la cei 32 de ani ai sai a gestionat mai bine incordarea pricinuita de intreruperea meciului. Capitol la care Halep mai are de lucrat.

[news-119413]



Simona Halep, eliminata in optimi la Roland Garros dupa un meci de cosmar cu Sam Stosur intins pe trei reprize