Roland Garros

Simona Halep campioana la Roland Garros!

Sursă foto: twitter.com/britishtennis

A treia finala la Roland Garros a fost de bun augur pentru Simona Halep, care isi vede visul cu ochii prin castigarea primului ei turneu de Mare Slem din cariera. Halep a revenit de la set pierdut si 0-2 pentru a o invinge pe Sloane Stephens in trei seturi (3-6, 6-4, 6-1). Asa am trait Simona Halep contra Sloane Stephens in finala de la Roland Garros.

Prima reactie a Simonei Halep dupa castigarea Roland Garros: "Am simtit ca nu mai pot respira"

Stephens a intrat mai bine in finala si a punctat la impresia artistica de la primele schimburi. Sportiva de peste ocean a fost jucatoare care a facut puncte si a obligat-o pe Halep sa alerge in continuare cautand lovitura castigatoare.

Echilibrul setului inaugural s-a rupt la 2-1 pentru Stephens cand, dupa mai multe erori nefortate din partea lui Halep, jucatoarea americana obtinea primul break al finalei.

Opinie: You're my nigga

Dupa patru jocuri numarul erorilor nefortate era egal (9-9) , dar la capitolul erori fortate Halep avea nu mai putin de sapte, spre deosebire de zero in dreptul lui Stephens. De aici si scorul inregistrat pe tabela, 4-1 in favoarea campioanei de la US Open.

La 2-4 Halep a pus primele probleme pe serviciul advers, unul pe care Stephens s-a bazat la 71% pe prima minge, dar americanca a intors scorul de la 15-30 si a inchis game-ul cu un forehand castigator in diagonala.

Halep a beneficiat de prima ei sansa de break abia dupa 39 de minute de la inceputul partidei, cand a surprins-o pe Stephens cu o scurta la fileu. Americanca a anulat sansa si apoi a inchis setul cu acelasi joc variat prin care a surprins-o pe Halep in setul inaugural.

Simona Halep in culmea fericirii. Asa arata noua regina a tenisului mondial (video)

Setul secund a fost unul al revenirii pentru Halep, desi inceputul nu a fost deloc de bun augur. Stephens a castigat pe serviciul advers si a condus cu 2-0.

A urmat o serie de patru game-uri la rand din partea Simonei Halep, care si-a trecut in contul primul sau break al meciului (2-2) dupa un game adjudecat la zero. Halep a continuat seria si s-a distantat prelua conducerea in premiera dupa al doilea game consecutiv castigat fara sa cedeze vreun punct.

Jucatoarea din Romania s-a distantat apoi la 4-2 cu break in fata, dar n-a reusit sa-si castige serviciul si Stephens a facut break la zero, egaland apoi la patru.

Game-ul hotarator a fost la 4-4 pe serviciul lui Halep, cand jucatoarea noastra a atacat cu forehand-ul decisiv si a revenit la conducere, pentru a forta apoi break-ul prin care trimitea finala in decisiv.

Decisiv dominat de Halep

Dupa o pauza de vestiar pe care si-a luat intre seturi, Halep nu a inceput prea bine decisivul, pierzand primele doua puncte. A revenit insa spectaculos si a pus game-ul in dreptul ei pe tabela.

In game-ul urmator Halep a fortat si reusit break-ul, iar meciul a intrat sub controlul liderei mondiale. S-a facut apoi 4-0, cu un nou break pentru Halep dupa cel mai spectaculos punct al finalei. Aflata intr-o defensiva de fier, Halep a ajuns la o scurta pusa de Stephens si cu varful rachetei a trimis mingea de cealalta parte a fileului.

La 5-0 doar o minune o mai putea readuce pe Stephens in meci si jucatoarea americana n-a mai avut puterea decat sa-si treaca in cont un game de onoare in setul decisiv.

Halep a condus in permanente in ultimul game al meciului, iar la 30-30 si-a facut rost de minge de meci printr-un smash spectaculos din afara terenului. Prima minge a intrat in careul de serviciu, Stephens returna in fileu si Halep devenea astfel campioana la Roland Garros.

Cifrele Simonei Halep in prima finala de Mare Slem castigata



Simona Halep campioana la Roland Garros!