Roland Garros

Simona Halep, calificare triumfala in sferturi la Roland Garros. Un singur game cedat!

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Pentru a patra oara in cariera Simona Halep va juca in sferturile de finala de la Roland Garros, dupa ce a cedat un singur game polonezei Iga Swiatek in optimi, scor 6-1, 6-0.

Simona Halep a fost expeditiva cu Iga Swiatek in primul set, impunandu-se cu un categoric 6-1 dupa doar 24 de minute. Halep s-a distantat la 5-0, cu trei break-uri in fata, in momentul in care si-a cedat in premiera serviciul oferindu-i adversarei primul game in meci.

Doar 17 la suta procentaj pentru Swiatek la punctele castigate cu primul serviciu, in timp ce Halep a avut 70 la suta la acest capitol. Halep a reusit un numar dublu de puncte (28) fata de tanara poloneza.

Asa am trait Simona Halep in optimi la Roland Garros

Meciul a curs dupa aceleasi coordonate si in setul al doilea, desprinzandu-se rapid la 3-0 dupa doar noua minute cu break in fata, aceasta dupa ce ce in game-ul inaugural si-a castigat game-ul de serviciu de la 0-30 cu patru puncte la rand.

Simona Halep a dominat jocul pana la final si a incheiat partida cu un forehand castigator, obtinand victoria in doar 45 de minute.

Aceasta dupa ce in turul anterior Halep o invinsese pe Lesia Tsurenko in 54 de minute. Asadar, calificare in sferturi pentru detinatoarea trofeului, acolo unde o va intalni pe invingatoarea din Amanda Anisimova si Aliona Bolsova, doua outsidere in aceasta faza a competitiei.

De fiecare data cand a ajuns in sferturi la Roland Garros, Halep a si disputat finala (2014, 2017 si 2018), ultima oara ridicand trofeul deasupra capului.



Simona Halep, calificare triumfala in sferturi la Roland Garros. Un singur game cedat!