Roland Garros

Sharapova n-a primit wild card pentru Roland Garros

Sursă foto: twitter.com

Maria Sharapova nu va participa la editia din acest an a turneului de la Roland Garros.

Revenita dupa suspendarea de 15 luni pentru dopaj, Sharapova a sperat ca va obtine o invitatie din partea organizatorilor Grand Slam-ului din capitala Frantei.

Giudicelli Ferrandini, presedintele Federatiei Franceze de Tenis, a anuntat ca nu-i va acorda wild card Mariei Sharapova cu toata parerea de rau.

"Nu putem acorda invitatii pentru sportivii reveniti dupa accidentari si pentru cei revenit dupa perioade de dopaj", a spus Giudicelli Ferrandini.

"Este dezamagitor, pentru ea trebuie sa fie dezamagitor, dar este decizia mea, responsabilitatea mea pentru a proteja jocul la cele mai inalte standarde", a mai spus oficialul francez.

In alta ordine de idei, Sharapova are toate sansele sa rateze si participarea la Wimbledon in cazul in care nu va primi un wild card.

Rusoaica avea nevoie sa ajunga in semifinale la Roma pentru a putea intra in calificarile Grand Slam-ului britanic, dar a abandonat in primul tur contra croatei Mirjana Lucic-Baroni la scorul de 4-6, 6-3, 2-1.Sharapova n-a primit wild card pentru Roland Garros