Roland Garros

Serena Williams, muncita din greu in sferturi la Roland Garros. Semifinala cu revelatia Kiki Bertens

Lidera mondiala Serena Williams s-a intrebuintat serios pentru calificarea in semifinale la Roland Garros dupa un meci de peste doua ore cu Yulia Putintseva din Kazahstan.

"Am luptat mult si ca sa fiu sincer nu mai aveam ganduri de victorie in setul secund. Am trecut printr-un mare pericol", a spus Serena dupa meci.

Williams a invins-o pe mai tanara sa adversara, cu 5-7, 6-4, 6-1, dupa ce la un moment dat in finalul setului secund deznodamantul partidei a stat pe muchie de cutit la 4-4.

Primul set a fost unul al marilor erori comise de Serena. Nu mai putin de 24 de greseli nefortate a comis lidera mondiala in fata unei extrem de tenace Putintseva, jucatoare care a facut doar doua erori neprovocate.

Putintseva a continuat momentul bun si in debutul setului secund, ratand de putin desprinderea la 2-0 pe tabela. Serena a avut apoi 4-2 si serviciul, insa jucatoarea din Kazahstan a revenit spectaculos si a egalat scorul la 4-4 cu patru puncte castigate la rand. Acesta a revenit de la 0-40 contra Serenei Williams, ceea ce nu sta la indemana oricui in circuit.

La 4-4, pe serviciul Serenei, s-a jucat un game urias. Poate chiar game-ul de care a atarnat soarta partidei. Doua mingi de break a salvat americanca pentru a trece in avantaj (5-4), iar Putintseva a acuzat socul acestor ratari cu o dubla greseala la minge de set in game-ul urmator.

Decisivul a stat la discretia liderei mondial, aceasta impunandu-se cu un categoric 6-1, desi Putintseva s-a luptat exemplar pana la ultima minge.

Dupa doua ore si 10 minute Serena ajunge in a cincea semifinala din cariera la Roland Garros. Un meci pe care nu-l va uita prea curand, cu 36 de puncte direct castigatoare si 43 de erori nefortate.

Kiki Bertens, serie impresionanta de victorii

Adversara Serenei Williams din semifinale va fi olandeza Kiki Bertens, jucatoare care a trecut de Timea Bacsinszky in doua seturi, cu 7-5, 6-2.

Bertens, 58 mondial, devine astfel prima jucatoare din Olanda calificata in semifinale in semifinalele unui Grand Slam de la Betty Stove in 1977. La Roland Garros o olandeza n-a mai atins faza semifinalelor de la Marijke Schaar (1971) incoace.

Pentru Bertens, jucatoare venita din calificari, este a 12-a victorie consecutiva si doar al treilea succes din cariera in fata unei jucatoare din topul 10 mondial.



Serena Williams, muncita din greu in sferturi la Roland Garros. Semifinala cu revelatia Kiki Bertens