Roland Garros

Serena Williams in a 27-a finala de Mare Slem. Test greu cu Garbine Muguruza

Jucatoarele Serena Williams si Garbine Muguruza vor disputa finala turneului de la Roland Garros, dupa victorii in doua seturi obtinute in semifinalele de vineri.

Lidera mondiala Serena Williams a salvat doua mingi de set in fata lui Kiki Bertens din Olanda pentru un succes, cu 7-6 (7), 6-4.

Bertens a condus cu 5-3 in primul set si chiar a servit pentru inchiderea primului act la 5-4.

Williams (22 erori nefortate si tot atatea puncte direct castigatoare) si-a luat break-ul inapoi la 5-5 profitand de singura sansa pe care a avut-o tot setul.

De cealalta parte, Bertens a concretizat o singura sansa din cele sapte de break avute.

In tie-break, Bertens a condus din nou si a servit la 5-4, insa i-a tremurat mana, iar Williams a castigat setul dupa mai bine de o ora.

Olandeza a inceput excelent setul secund, cu break alb prin care se distanta la 2-0 pe tabela, insa Serena a intors scorul si a castigat la un break diferenta.

Pentru Bertens aceasta este prima infrangere dupa 13 victorii la rand, jucatoarea din Tara Lalelor disputand 21 de meciuri in 21 de zile. Aceasta a castigat turneul de la Nurnberg, apoi a jucat la Roland Garros.

Calificarea in semifinale ii va aduce o urcare de 37 de pozitii in clasamentul mondial pana pe 21 la inceputul saptamanii viitoare.

Serena Williams a obtinut victoria cu numarul 60 la Roland Garros si va disputa a 27-a finala de Mare Slem din cariera. Niciodata pana acum n-a pierdut o finala pe zgura pariziana.

Adversara ii va fi Garbine Muguruza din Spania, jucatoare care a eliminat-o pe Samantha Stosur, scor 6-2, 6-4.

Va fi prima finala feminina la Roland Garros intre o iberica si o sportiva din Statele Unite de la intalnirea Arantxa Sanchez Vicario si Monica Seles din 1998, cand Sanchez Vicario a castigat cu 7-6, 0-6, 6-2.

La general Serena conduce cu 3-1, insa singura victorie obtinuta de Muguruza a avut loc chiar la Roland Garros, in 2014.

Serena a invins-o pe Muguruza in 2015 in finala de la Wimbledon pentru titlul de Mare Slem cu numarul 21 din cariera. Va reusi la Roland Garros sa o egaleze pe Steffi Graf (22 de trofee majore)?



Serena Williams in a 27-a finala de Mare Slem. Test greu cu Garbine Muguruza