Roland Garros

Scandal la Roland Garros inaintea semifinalelor

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros/

Organizatorii de la Roland Garros au provocat o adevarat furtuna prin programarea meciurilor din faza semifinalelor celor doua competitii de simplu.

Cum ploaia cazuta fara oprire miercuri a determinat amanarea ultimelor partide din sferturile de finala, programul a fost serios condensat, astfel ca in ziua de vineri au fost programate toate cele patru semifinale.

Cele doua din turneul masculin, Rafael NadalRoger Federer si Novak Djokovic – Dominic Thiem au fost programate pe arena centrala Philippe Chatrier.

Pana aici nimic iesit din comun.

Semifinalele feminine in schimb au fost trimise pe doua dintre arenele secundare ale complexului de la Roland Garros. Mai precis, meciul dintre Ashleigh Barty si Amanda Anisimova se va juca pe terenul Suzanne Lenglen, al doilea ca marime, in timp ce meciul Marketa Vondrousova – Johanna Konta se va juca pe noua arena Simonne Mathieu, a treia ca marime.

Decizia organizatorilor de a priva semifinalele feminine de prezenta pe central a generat o reactie critica din partea WTA, organism care s-a exprimat prin vocea presedintelui Steve Simon.

“Nu exista indoiala ca programul a fost dat peste cap de conditiile climatice si WTA intelege problemele organizatorile, insa fara indoiala ca suntem foarte dezamagiti pentru programarea semifinalelor feminine pe alte terenuri in afara celui central. Aceasta hotarare este injusta si nepotrivita”, s-a lamentat Simon.

In alta ordine de idei, Guy Forget, directorul turneului de la Roland Garros, a declarat la randul sau ca exista posibilitatea ca finalele sa fie decalate cu o zi. Cea feminina sa se joace duminica, iar cea masculina in cursul zilei de luni.

N-ar fi tocmai o premiera la Roland Garros, unde finala masculina din 2012 dintre Nadal si Djokovic s-a disputat luni.Scandal la Roland Garros inaintea semifinalelor