Roland Garros

Revolta la Roland Garros! Spectatorii s-au luptat cu sistemul, au fost dati afara, dar au refuzat sa plece!

Sfertul de finala de miercuri seara de la Roland Garros a fost marcat de un moment fara precedent in istoria turneului: spectatorii au fost rugati sa elibereze tribuna  din cauza carantinei locale impuse de la ora 23.00, insa au refuzat sa plece. 

La inceputul setului al patrulea dintre Novak Djokovic si Matteo Berrettini, arbitrul de scaun a anuntat la ora locala 22.30 ca dupa trei game-uri tribunele vor trebui eliberate. Motivul era  inceperea carantinei locale de seara, de la ora 23.00.

Arbitrul a mai spus ca nu se va incepe meciul, daca tribunele nu se vor goli complet la ora 22.45. Anuntul a starnit sute de huiduieli. Partida incepuse la ora locala 20.00 si stransese in tribune mii de oameni!

Dupa cele trei game-uri anuntate initial, s-a repetat anuntul de golire a arenei. Un nou cor de huiduieli. Desi o parte a spectatorilor au plecat, unii au ramas si au refuzat sa elibereze locurile.

De altfel, meciul era unul foarte interesant si cu o atmosfera in tribune cum de mult timp nu s-a mai vazut.

Sportul a parut sa invinga restrictiile impuse libertatilor personale. In Franta, pentru a obliga oamenii sa se vaccineze, desi sunt doar 6.000 de cazuri de covid pe zi majoritatea usoare, se impune statul in casa dupa ora 23.00, la fel cum a fost si in Romania la inceputul "campaniei vaccinale".

Insa, la ora locala 22.55, desi spectatorii parusera ca vor castiga lupta si vor ramane, arbitrul de centru a suspendat temporar meciul si a anuntat pentru a treia oara ca lumea trebuie sa plece. Jucatorii au fost obligati sa paraseasca terenul pentru a forta specatorii sa elibereze scaunele. Fanii au inceput sa cante si sa huiduie din nou, ca pe un teren de fotbal, dar incet-incet au plecat. Zeci de injuraturi strigate in gura mare s-au auzit in timp ce se pleca.

In acest meci publicul fusese al doilea jucator pentru Berrettini, sustinandu-l pe italian la scena deschisa de parca ar fi avut buletin de Franta.Revolta la Roland Garros! Spectatorii s-au luptat cu sistemul, au fost dati afara, dar au refuzat sa plece!