Roland Garros

Rafael Nadal ramane rege pe zgura de la Roland Garros. Al 12-lea titlu cucerit de spaniol

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Rafael Nadal a avut nevoie de patru seturi si trei ore pentru a-l invinge pe Dominic Thiem pentru al doilea an consecutiv in finala de la Roland Garros. Un 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 care ii aduce lui Nadal al 12-lea trofeu din tot atatea finale disputate pe zgura de la Paris. Nadal ajunge la 18 titluri de Mare Slem in cariera.

Finala a inceput intr-un ritm alert, cu schimburi disputate la o intensitate demna de un mare meci. Primul break al disputei a fost reusit de Thiem (3-2), insa austriacul n-a reusit sa dubleze cu serviciul si Nadal egala scorul dupa sase jocuri.

Game-ul sapte a fost unul decisiv in economia primului set, fiind castigat de Nadal pe propriul serviciu dupa peste zece minute de lupta titanica. Spaniolul a salvat o minge de break.

Asa am trait Finala de la Roland Garros: Rafael Nadal contra Dominic Thiem

In jocul urmator Nadal reusea break-ul si apoi inchidea setul inaugural dupa 53 de minute in urma unui forehand mult afara trimis de Thiem.

Un prim set in care Nadal n-a excelat la primul serviciu, avand un procentaj de doar 68 la suta. Opt puncte in plus la total pentru spaniol.

Setul secund a stat sub semnul echilibrului, cei doi finalisti mergand cap la cap cu serviciul. Un singur punct a castigat Thiem pe serviciul lui Nadal in cinci game-uri pana la 6-5, cand austriacul a fortat si reusit break-ul care i-a adus setul secund. Un break venit practic de niciunde!

Nadal a inceput in forta setul al treilea cu break la zero, urmat de un game de serviciu de asemenea adjudecat fara punct pierdut. Nu mai putin de 11 puncte la rand a obtinut, care isi trecea in cont un al doilea break pentru 3-0 pe tabela. Rabufnire de orgoliu din partea detinatorului titlului, care in debutul actualui al treilea a castigat 12 din primele 13 puncte jucate!

Rafael Nadal a intrat in istorie tenisului cu o performanta uluitoare

Rabufnire de orgoliu din partea lui Nadal in setul al treilea pe care jucatorul cu 11 titluri obtinute la Roland Garros l-a castigat autoritar, cu 6-1, la adapostul a nu mai putin de trei break-uri. O reactie incredibila din partea lui Nadal dupa pierderea setului secund.

Acelasi scenariu s-a repetat si in setul al patrulea, adjudecat de Nadal de asemenea, cu 6-1. Astfel, dupa trei ore si un minut Rafael Nadal inchidea meciul trecandu-si in cont al 12-lea titlu la Roland Garros.

Din 2005, cand spaniolul si-a inceput seria castigatoare, doar trei jucatori au mai castigat Roland Garros: Roger Federer (2009), Stan Wawrinka (2015) si Novak Djokovic (2016).

Nadal a inceput cu o serie de patru titluri la rand, apoi dupa un an a revenit cu o alta serie de cinci titluri consecutive, pentru ca acum sa lege din nou trei titluri unul dupa altul. 

Pentru Thiem este a doua finala consecutiva pierduta la Roland Garros, cu mentiunea ca austriacul a reusit pentru prima data sa-i ia un set lui Nadal.



Rafael Nadal ramane rege pe zgura de la Roland Garros. Al 12-lea titlu cucerit de spaniol