Roland Garros

Rafael Nadal pentru a 11-a oara campion la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Spaniolul Rafael Nadal a castigat, duminica, pentru a 11-a oara in cariera turneul de la Roland Garros dupa o finala de trei seturi disputata in compania austriacului Dominic Thiem, favoritul numarul 7 al turneului. Nadal s-a impus cu 6-4, 6-3, 6-2.

Un singur break a facut diferenta in primul set adjudecat de Nadal, cu 6-4,  dupa o batalie apriga intinsa pe durata a 57 de minute.

Nadal a inceput mai bine si a condus cu 2-0 la adapostul unui break obtinut devreme, dar Thiem a avut puterea sa replice imediat egaland scorul dupa patru game-uri.

S-a mers apoi cap la cap cu serviciul pana la 5-4, cand Nadal a reusit un break la zero.

Spaniolul intra astfel cu serviciul in setul secund si obtinea break-ul in chiar primul game de serviciu pentru Thiem.

Primul austriac aflat intr-o finala Grand Slam dupa Thomas Muster in 1995 a avut sansa de a-si lua inapoi break-ul la 4-2 pentru Nadal, dar spaniolul a scapat printr-o scurta de mare efect.

Nadal si-a mentinut serviciul inchizand setul cu 6-3.

La reluare spaniolul a avut 40-0 pe serviciul lui Thiem, insa austriacul a recuperat fabulos si l-a surprins pe Nadal cu un voleu in contre pied la 40-40.

Nadal a facut break prin care prelua conducerea (2-1), dar la 30-0 pe serviciul sau a acuzat o problema la mana stanga de joc. O contractura a unuia dintre degete, insa spaniolul a strans din dinti si a mers mai departe castigand game-ul.

Chiar si asa, Nadal s-a desprins la 5-2 dupa inca un break trecut pe tabela. Spaniolul a servit pentru meci la 40-0, dar a ratat de putin un forehand decisiv. A incercat apoi cu o scurta, ajunsa de Thiem si trimisa de austriac incoltul terenului. Nadal a ratat si a treia sansa consecutiva dupa o diagonala in afara terenului.

Spaniolul a continuat sa preseze si l-a obligat pe Thiem sa greseasca pentru a-si face rost de a patra minge de turneu. Tanarul austriac a rezistat presiunii si Nadal rata un nou lung de linie. In cele din urma Nadal a inchis meciul si s-a bucurat moderat, fara a se mai arunca pe zgura ca in alti ani.

Nadal a castigat Roland Garros in anii 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017 si acum in 2018.

Cu acest succes Nadal ajunge la 17 titluri de Mare Slem in cariera.Rafael Nadal pentru a 11-a oara campion la Roland Garros