Roland Garros

Rafael Nadal obtine al 13-lea titlu la Roland Garros

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros

Spaniolul l-a invins in finala pe liderul mondial Novak Djokovic, cu 6-0, 6-2, 7-5, pentru al 20-lea titlu de Mare Slem din cariera.

Finala contra lui Novak Djokovic a fost una aproape fara istorie. Nadal a castigat fara probleme primele doua seturi, pentru ca sarbul sa reuseasca primul sau break abia dupa doua ore de joc, in setul al treilea. Desi a incercat orice, numarul 1 mondial nu a avut pur si simplu cum sa isi ridice jocul mai sus fata de Nadal, care a returnat aproape totul inapoi si a reusit mereu mingi incomode.

Este al 20-lea titlu de Mare Slem pentru Nadal, dintre care 13 la Roland Garros si al 60-lea turneu castigat pe zgura la varsta de 34 de ani. A fost meciul cu numarul 100 pentru el la Roland Garros, acolo unde a adunat 98 de victorii si doar doua infrangeri in toata cariera.

Nadal l-a egalat pe Roger Federer la numarul de turnee de Mare Slem castigate. Djokovic ramane pentru moment la cota 17.

O finala dominata autoritar de Rafael Nadal care, cu exceptia setului al treilea, n-a intampinat prea multa opozitie din partea unui Novak Djokovic de nerecunoscut in multe momente ale meciului.

Nadal triumfa pentru a 13-a oara in cariera pe zgura de la Roland Garros si o face in stil de mare jucator, fara sa fi pierdut vreun set in cele sapte meciuri disputate.

E drept, fara a-i lua insa din merite, spaniolul a intalnit jucatori din planul secund al tenisului mondial, cu exceptia lui Djokovic in finala.

Nadal ajunge la 999 de victorii in cariera si la titlul cu numarul 60 pe zgura.

Pentru doar a saptea oara in istoria finalelor de Mare Slem, primul set a fost adjudecat la zero. In pofida categoricului 6-0 setul a fost unul intens, incheiat dupa 48 de minute.

Doar doua erori nefortate comise de Nadal in primul set. Dupa setul doi spaniolul ajunsese la sase erori neprovocate de adversar, pentru un 6-0, 6-2 fara drept de apel din partea liderului mondial.

Djokovic nu s-a regasit la serviciu in primele doua seturi, avand un procentaj al punctelor castigate cu a doua minge de doar 38 la suta.

Setul al treilea ne-a aratat un Djokovic care a ridicat vizibil nivelul. Sarbul a revenit de la 2-3 obtinand primul lui break in finala si a condus cu 4-3.

Nadal a reusit break-ul fara punct pierdut la 5-5 si a incheiat meciul cu un alt game la zero de asta data pe propriul serviciu.

”In Australia m-a distrus, dar acum a fost randul meu. Am jucat de atatea ori impreuna, dar o data castiga unul, alteori celalalt. Il felicit pe Djokovic pentru meciul facut. Roland Garros este totul pentru mine”, a spus Nadal la final.



Rafael Nadal obtine al 13-lea titlu la Roland Garros