Roland Garros

Rafael Nadal il invinge categoric pe Roger Federer pentru o noua finala la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Spaniolul Rafael Nadal s-a calificat, vineri, in finala de la Roland Garros dupa o victorie in trei seturi asupra lui Roger Federer.

De 11 ori campion pe zgura de la Paris, Rafael Nadal s-a impus fara probleme, cu 6-3, 6-4, 6-2, la capatul a doua ore si 25 de minute dificile din cauza conditiilor meteo.

Meciul a inceput sub amenintarea ploii si a continuat apoi printre reprizele de vant furios, in cateva randuri cei doi jucatori fiind obligati sa se opreasca la serviciu din cauza prafului ridicat in aer.

Asa am trait: Rafael Nadal contra Roger Federer la Roland Garros

Nadal a inceput mai bine meciul si dupa un sfert de ora conducea detasat, cu 3-0. Raspunsul lui Roger Federer n-a intarziat sa apara, acesta revenind la 2-3 pe tabela. Un nou break l-a propulsat pe Nadal la 5-2 si soarta primului act era pecetluita.

Pentru prima data in meci Federer a condus la 1-0 in setul secund, game urmat de un break si elvetianul a avut in premiera doua jocuri avantaj pe tabela. Nadal a salvat o minge de 3-1 pentru Federer si a egalat scorul (2-2), apoi s-a mers cap la cap pana in game-ul noua.

La 4-4 s-a jucat practic meciul. A fost semnul ca de acolo inainte Federer nu mai poate intoarce soarta partidei. Elvetianul a avut 40-0 pe propriul serviciu, dar Nadal s-a agatat de fiecare punct si a reusit break-ul cu o scurta la fileu. Senzational game!

Nadal a servit pentru 2-0 la seturi si n-a avut nicio problema in a-si face serviciul. S-a ajuns in setul trei unde Federer n-a mai contat pe teren cu exceptia catorva puncte de efect pentru publicul spectator.

Victorie autoritara pentru Nadal, a 24-a in istoria confruntarilor cu Federer, spaniolul urmand a juca din nou cu trofeul pe masa, de aceasta data cu invingatorul dintre Novak Djokovic si Dominic Thiem.



Rafael Nadal il invinge categoric pe Roger Federer pentru o noua finala la Roland Garros