Roland Garros

Primul sfert de finala conturat pe partea de tablou a Simonei Halep

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Luni la pranz s-au disputat primele optimi de finala dintr-o zi care o are pe Simona Halep cap de afis la Roland Garros.

Intr-un meci disputat pe arena centrala Philippe Chatrier, australianca Ashleigh Barty si-a respectat statutul de favorita numarul 8 a turneului si a invins-o pe americanca Sofia Kenin, cu 6-3, 3-6, 6-0, dupa un meci de o ora si jumatate.

Kenin o eliminase in turul anterior pe Serena Williams, tripla campioana de la Roland Garros. Pentru Barty este a doua calificare consecutiva in sferturile unui turneu de Mare Slem, dupa prezenta in primele opt la Australian Open in debutul anului.

Adversara lui Barty din sferturile de finala va fi o alta jucatoare din Statele Unite, Madison Keys, jucatoare care isi egaleaza performanta din 2018 pe zgura de la Paris.

Cap de serie numarul 14, Keys a trecut in doua seturi de Katerina Siniakova din Cehia, cu 6-2, 6-4, dupa un meci de o ora si 16 minute.

Invingatoarea dintre Barty si Keys ar putea sa o intalnesca in semifinale pe Simona Halep, daca pana atunci calculele hartiei sunt respectate si nu apar surprize.



Primul sfert de finala conturat pe partea de tablou a Simonei Halep