Roland Garros

Premii mai mari din acest an la Roland Garros si un nou teren inaugurat

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anuntat, joi, suplimentarea fondului de premiere pentru editia din acest an.

Castigatorii probelor de simplu, masculin si feminin, vor primi fiecare cate 2.3 milioane de euro, cu 4.55 % mai mult decat in 2018, cand intrecerea feminina a fost castigata de Simona Halep.

Nici finalistii nu vor pleca cu mana goala de la Paris, urmand a incasa fiecare cate 1.18 milioane de euro. In cazul lor cresterea este de 5.36 procente.

Cea mai mare crestere a fost adusa premiilor pentru jucatorii care parasesc competitia inca din runda inaugurala. Cine este eliminat in primul tur devine mai bogat cu 46.000 de euro, cu 15 la suta mai mult decat in 2018.

Nici prezenta in calificari nu ramane fara o rasplata consistenta. Cine pierde in ultimul tur al calificarilor se va consola cu 24.000 de euro, iar simpla participare in turul inaugural aduce 7.000 de euro.

La Roland Garros 2019 vorbim de un fond total de premiere in valoare de 42.661.000 de euro, cu 8.6 la suta mai mult decat in anul precedent.

In alta ordine de idei, joi a fost inaugurat un nou teren la Roland Garros. Acesta va purta numele lui Simonne-Mathieu, o jucatoare franceza care a castigat turneul in 1938 si 1939.



Premii mai mari din acest an la Roland Garros si un nou teren inaugurat