Roland Garros

Novak Djokovic ajunge pentru a 8-a oara in semifinale la Roland Garros

Liderul mondial Novak Djokovic s-a calificat in semifinalele turneului de la Roland Garros dupa o victorie in trei seturi asupra cehului Tomas Berdych. 

Djokovic s-a impus fara probleme cu 6-3, 7-5, 6-3 in fata unui adversar care nu a iesit din tiparele obisnuite pentru turneele de Marel Slem. Este a 30-a aparitie pentru Djokovic intr-o semifinala de Mare Slem. Doar trei jucatori din Era Open au reusit aceasta performanta.

Pentru Djokovic a fost a 25-a victorie in 27 de meciuri cu Berdych, un jucator ale carui cifre in meciurile contra altor jucatori din topul zece mondial sunt elocvente: 49 de victorii si 114 infrangeri!

Djokovic, jucator aflat in cautarea primului titlu din cariera pe zgura de la Roland Garros, il va infrunta in semifinale pe austriacul Dominic Thiem (22 ani), cel mai tanar semifinalist de la Roland Garros dupa Juan Martin Del Potro in 2009 (20 ani pentru argentinian la acel moment).

Acesta l-a invins pe belgianul David Goffin, cu 4-6, 7-6, 6-4, 6-1. Pentru Thiem este cel mai bun rezultat din cariera intr-un turneu de Mare Slem.

Thiem e primul austriac dupa Jurgen Melzer in 2010 calificat in semifinale la Roland Garros si incearca sa-i calce pe urme lui Thomas Muster, campion la Paris in 1995.

In cealalta semifinala se vor intalni Andy Murray si Stan Wawrinka, detinatorul trofeului de la Roland Garros.Novak Djokovic ajunge pentru a 8-a oara in semifinale la Roland Garros