Roland Garros

Monfils, miracol la Roland Garros

Fără să mai fi câștigat un meci oficial de tenis de aproximativ un an de zile, francezul Gael Monfils (36 de ani) a reușit marți seară în primul tur de la Roland Garros unde dintre cele mai mari reveniri din istoria tenisului francez.

Jucătorul francez a revenit în setul decisiv de la 0-4, după ce își cedase de două oril serviciul, și a reușit să câștige meciul, contra argentinianului Sebastian Baez (nr. 42 ATP).

Baez parcă este condamnat să îi facă pe alții eroi. Anul trecut, la același turneu, a condus cu 2-0 la seturi și a o minge de meci contra lui Alexander Zverev, pierzând în cele din urmă.

Contra lui Monfils, Baez a servit pentru meci la 5-4 în decisiv, dar nu a reușit să câștige.

Francezul a învins în cele din urmă cu 3-6, 6-3, 7-5, 1-6, 7-5 victory, prima sa vicrtorie la un turneu de mare Șlem după cea din 2022 de la Australian Open. Partida a durat aproape patru ore.

În următorul tur, aventura lui Monfils pare aproape de final, pentru că îl va întâlni pe semifinalistul de anul trecut, Holder Rune (20 de ani), un jucător de mare perspectivă și care în primul tur a arătat un joc extrem de solid.



Monfils, miracol la Roland Garros