Roland Garros

Medvedev, eliminat de la Roland Garros de posibilul urmaș al lui Guga Kuerten

Sursă foto: https://twitter.com/Tennis

Numărul doi mondial, rusul Daniel Medvedev, a fost eliminat marți de la Roland Garros, în primut tur, de brazilianul Thiago Seyboth Wild (23 de ani, locul 172 ATP). Meciul s-a jucat în cinci seturi, Medvedev a condus cu 2-1 la seturi după ce îl pierduse pe primul, dar a pierdut apoi a patra și a cincea manșă, 7-6(7-5), 6-7(6-8), 2-6, 6-3, 6-4.

Medvedev nu este un specialist pe zgură și era oarecum de așteptat să nu facă mulți purici la Roland Garros, după ce s-a extenuat și a câștigat recent la Roma.

Destul de obosit, Medvedev a avut de înfruntat un jucător care a riscat și i-a ieșit un meci cum poate nu va mai face niciodată, urmând să fie eliminat poate chiar și în turul al doilea.

Thiago Seyboth Wild (172 ATP) a devenit primul jucător venit din calificări care reușește să elimine un al doilea favorit al unui turneu de Mare Șlem, după ce Ivo Karlovic l-a eliminat pe Lleyton Hewitt în 2003, la Wimbledon. La Roland Garros ultima oară când ceva similar s-a întâmplat a fost în anul 2000, când Mark Philippoussis l-a eliminat pe numărul 2 mondial, Pete Sampras.

Brazilia nu a mai avut un jucător de tenis notabil din anul 2001, de când Gustavo Kuerten a câștigat la Roland Garros.



Medvedev, eliminat de la Roland Garros de posibilul urmaș al lui Guga Kuerten