Roland Garros

Asa am trait Simona Halep contra Sloane Stephens in finala de la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Pentru a treia oara in cariera Simona Halep a evoluat cu trofeul pe masa la Roland Garros, turneul despre care spune ca este preferatul ei din intreg circuitul mondial.Apasati aici pentru live video

FINAL Halep - Stephens 3-6, 6-4, 6-1

18:27 Simona Halep primeste trofeul campioanei de la Roland Garros si pe arena centrala rasuna imnul national al Romaniei. Tricolorul flutura pe cel mai inalt catarg!

18:15 Eliberata dupa castigarea meciului Halep urca in tribuna pentru a-si imbratisa apropiatii: cei doi oameni din staff-ul tehnic si Darren Cahill pe al carui umar varsa cateva lacrimi. Urmeaza familia, mama si tatal Simonei!

SET 3, 6-1 Halep la serviciu, Stephens returneaza afara -> 15-0! Forehand ratat de Halep -> 15-15! Serviciu as, Halep -> 30-15! Stephens profita de o minge scurta si ataca decisiv cu forehand-ul -> 30-30! Smash castigator pentru Halep si este minge de meci -> 40-30! Serviciu in teren, Stephens returneaza in fileu si Halep castiga primul ei turneu de MARE SLEM.

SET 3, 5-1 Serveste Stephens, insa terenul s-a ingustat pentru americanca. Halep e peste tot -> 0-15! Americanca nu mai are busola, trimite afara -> 0-30! Stephens prinde in extremis terenul cu un rever si reduce din diferenta -> 15-30! Halep rateaza returul cu o rama prinsa. 30-30! Ce serviciu prinde Stephens cu prima minge ->40-30! Halep o surprinde pe Stephens cu un contre pied pe forehand in lung de linie -> 40-40! Stephens isi castiga in cele din urma serviciul. Halep a fost la doua puncte de titlu!

SET 3, 5-0 Halep isi castiga game-ul de serviciu si doar o minune o mai poate face sa piarda finala de la acest scor.

SET 3, 4-0 Incredibil punct castigat de Halep la minge de break! Aflata intr-o defensiva de fier, Halep ajunge senzational la o scurta si cu varful rachetei retrimite mingea peste fileu. Stephens nu ajunge la timp si e break Halep!

SET 3, 3-0 Halep a devenit stapana jocului, iar Stephens da primele semne de nervozitate. Privirea americancei spune multe despre zbuciumul interior prin care trece in aceste momente. La Halep se observa pentru prima data de la inceputul finalei acea privire hotarata care spune "de acum stiu ce am de facut". Halep are 30-0, Stephens egaleaza la 30, dar Simona tine mingea in teren si forteaza eroarea adversarei.

SET 3, 2-0 Minge de break Halep dupa un rever trimis afara de Stephens. Halep preseaza puternic si americanca greseste. Break reusit de Halep.

SET 3, 1-0 Halep revine de la 0-30 si castiga game-ul. De acum orice punct conteaza enorm in economia partidei.

17:42 Incepe setul decisiv cu Halep la serviciu. Jucatoarea noastra si-a luat inainte pauza de vestiar.


sursa: captura tv Eurosport 360

SET 2, 6-4 Minge de set Halep, iar Stephens trimite afara cu reverul. Avem decisiv si romanii din tribune se dezlantuie: Simonaaa, Simonaaa!!!

SET 2, 5-4 Halep ataca dezlantuit si revine la conducere. Un game al marilor lovituri de forehand din partea Simonei. Intreaga presiune se muta acum la Stephens in racheta. Ambele jucatoare au procentaje de peste 80% la serviciu in setul secund pana acum.

SET 2, 4-4 Stephens egaleaza scorul dupa doua game-uri foarte bune. Halep revenise de la 0-40 la primire, dar a trimis afara dupa un schimb prelungit. Avem egalitate in loc de un eventual 5-2 care se profila la un moment dat.

SET 2, 4-3 Break la zero reusit de Stephens! Un game in care practic Halep n-a contat.

SET 2, 4-2 Stephens incepe sa greseasca si Halep mai pune un break pe tabela. O sansa uriasa de a echilibra finala. La totalul punctelor raportul e 47-46 in favoarea lui Halep.

SET 2, 3-2 Al optulea punct la rand reusit de Halep si lidera mondiala trece in premiera la conducere in acest meci!

SET 2, 2-2 Prima dubla eroare a meciului este comisa de Stephens, iar Halep are din nou 30-0 pe serviciul advers. Sunt trei sanse de break pentru Halep pentru prima data intr-un game. Stephens trimite afara dupa un raliu scurt si e break la zero pentru Halep.

SET 2, 1-2 Halep vine la fileu si castiga punctul cu voleu. Un game in primul rand de moral pentru Simona. In continuare Stephens conduce la mingile castigate in raliuri, de la mai putin de trei mingi si pana la peste noua mingi.

SET 2, 0-2 Din nou Stephens scapa de la 0-30 pe propriul serviciu. Halep pare intrata in zona gri a jocului, in care nimic nu-i merge. Mai lipseste doar sa se enerveze.

SET 2, 0-1 Stephens incepe cu break si pune mare presiune pe Halep. Jucatoarea noastra are nevoie de un raspuns rapid.

16:55 Incepe setul al doilea cu Halep la serviciu.


sursa: captura tv Eurosport 360

SET 1, 3-6 Minge de break Simona dupa o scurta senzationala care ridica publicul in picioare. Stephens salveaza si castiga primul set dupa 41 de minute. Un joc extrem de variat prin care americanca a facut diferenta.

SET 1, 3-5 Chiar daca nu este la cel mai inalt nivel al sau, Halep lupta pentru fiecare punct si ramane in acest set fara a-i mai oferi adversarei vreo minge de break.

SET 1, 2-5 Pentru prima data Halep pune probleme pe serviciul advers, dar Stephens revine de la 15-30 si inchide game-ul cu un forehand castigator.

SET 1, 2-4 Un game foarte important castigat de Halep pe propriul serviciu. Primul serviciu la 50%, in timp ce Stephens are un procentaj mai ridicat (71%).

SET 1, 1-4 Stephens se distanteaza pe tabela dupa un nou game in care Halep nu s-a putut apropia de break. 7-0 raportul erorilor fortate cu Halep in fata.

SET 1, 1-3 Forehand senzational reusit de Halep in diagonala terenului in debutul game-ului patru. Stephens intoarce scorul si are prima minge de break a finalei. Halep trimite cu forehand-ul in fileu si scorul se rupe in premiera.

SET 1, 1-2 Primele dificultati si pentru Stephens pe serviciul propriu, insa americanca revine la conducere dupa o minge trimisa afara de Halep.

SET 1, 1-1 Incepe mai bine Stephens la impresia artistica. Este jucatoarea care face punctele in primele schimburi. Halep tine mingea in teren si are o sansa de game la 40-30. Din pacate reverul in lungul liniei se opreste in banda fileului. Halep inchide game-ul dupa un schimb lung de mingi (25 lovituri). Darren Cahill e cu pumnul strans.

SET 1, 0-1 Stephens castiga fara probleme primul game cu un rever castigator aproape de linie. Halep a obtinut un singur punct la primire.

16:12 Incepe finala cu Stephens la serviciu.

INFO: Halep a petrecut pe teren mai mult decat Stephens cu o ora si 18 minute la acest turneu.

16:05 Halep castiga tragerea la sorti si alege sa primeasca in game-ul inaugural. Presiunea fanilor romani din tribune este una coplesitoare!

16:02 Cele doua jucatoare patruns in arena. Prima Stephens urmata imediat de Halep. Dupa reactiile fanilor Halep are mai multi sustinatori in tribunele arenei Philippe Chatrier.

16:00 Trofeul este adus in arena, iar cele doua jucatoare sunt pregatite sa patrunda pe teren. Primul este insa un copil de mingi care aduce mingile de joc marca Babolat.


Halep o va intalni pe americanca Sloane Stephens, a zecea jucatoare a lumii, de la ora 16:00 a Romaniei, intr-o partida care va fi live text aici pe onlinesport.ro

Aceasta va fi a opta intalnire intre Halep si Stephens, jucatoarea nostra impunandu-se pana acum in cinci ocazii, ultima oara in 2017 la Cincinnati.

A existat si o confruntare pe zgura de la Roland Garros, in 2014 cand Halep ajungea in prima ei finala, iar jucatoarea originara din Constanta transa disputa in doua seturi.

Daca Halep are la activ trei finale de Mare Slem, toate pierdute, Stephens se poate mandri cu un titlu major obitnut de la prima incercare in 2017 la US Open.

Potrivit calculelor hartiei Halep porneste detasat cu prima sansa, dar intr-o astfel de postura s-a mai aflat Simona si in urma cu un an inaintea disputei cu Jelena Ostapenko.

Teama de victorie si o tactica bazata pe un joc ultra defensiv au facut ca in 2017 Halep sa piarda o finala pe care la un moment dat o avea deja in mana. Ne amintim de acea finala aici.

De aceasta data Halep nu mai are ce pierde. Presiunea primului loc a disparut, il are deja in buzunar indiferent de rezultat, iar experienta de a fi pierdut o finala este deja traita. Pentru Halep a venit timpul sa faca pasul cel mare pentru a intra in galeria jucatorilor castigatori de Grand Slam. In 2014, Halep pierdea prima ei finala majora din cariera la Roland Garros.



Asa am trait Simona Halep contra Sloane Stephens in finala de la Roland Garros