Roland Garros

Asa am trait Simona Halep contra Alison Riske in primul tur la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Simona Halep, principala favorita la castigarea turneului de la Roland Garros din acest an, a intrat in competitie miercuri contra americancei Alison Riske. Apasati aici pentru live video

FINAL Halep - Riske 2-6, 6-1, 6-1

SET 3, 6-1 Halep inchide meciul dupa o ora si 34 de minute.

SET 3, 5-1 Break la zero pentru Halep! Lidera mondiala va servi pentru calificarea in turul al doilea.

SET 3, 4-1 Se pastreaza diferenta de un break. Riske a riscat totul pe lovitura de forehand la 40-15 si mingea a iesi afara. 8-1 raportul punctelor castigatoare in acest set decisiv in favoarea Simonei.

SET 3, 3-1 Riske isi castiga game-ul de serviciu cu mari emotii. Egalitate perfecta la puncte castigatoare (16-16) si la erori nefortate (27-27).

SET 3, 3-0 Unghi superb gasit de Simona in diagonala scurta a terenului, Riske ajunge tarziu mingea si o trimite afara. Halep controleaza jocul si se indreapta spre turul doi, acolo unde o asteapta Taylor Townsend, o alta jucatoare din SUA.

SET 3, 2-0 Break reusit de Halep, jucatoare aflata intr-o ofensiva continua de la inceputul setului secund si pana acum.

SET 3, 1-0 Halep isi castiga game-ul de serviciu si trece in fata. La cum se joaca in aceste momente Riske n-ar trebui sa emita prea multe pretentii.

13:19 Incepe setul decisiv cu Halep la serviciu.


sursa: captura tv Eurosport 360

SET 2, 6-1 Halep inchide setul cu break si va incepe decisivul cu avantajul serviciului.

SET 2, 5-1 Riske intrerupe seria lui Halep si recupereaza unul dintre break-uri. Un game in care Halep a comis doua erori nefortate, adica tot atatea cate contabilizase in primele cinci game-uri.

SET 2, 5-0 Halep isi continua ofensiva din acest set si mai pune un break pe tabela. Va servi pentru castigarea setului in game-ul urmator. Doar doua erori nefortate comise de Halep in acest act secund. Riske a adunat opt greseli neprovocate.

SET 2, 4-0 Game la zero castigat de Halep. Riske ramane cu doar trei puncte adjudecate in acest set.

SET 2, 3-0 Halep se distanteaza dupa un nou break. Trei game-uri adjudecate rapid in doar noua minute. Puncte castigate in acest set: 12-3 Halep.

SET 2, 2-0 Al doilea game consecutiv castigat de Halep si Darren Cahill o incurajeaza discret din tribuna.

SET 2, 1-0 Halep incepe cu un break la zero, al doilea pentru ea in acest meci. Si sa remarcam ca Simona conduce in premiera!

12:55 Incepe setul secund cu Riske la serviciu.


sursa: captura tv Eurosport 360

SET 1, 2-6 Incredibila ratare din partea lui Halep dupa un raliu. Trimite cu forehand-ul in fileu si Riske are minge de set. Halep scapa putin mingea afara si setul se incheie dupa 39 de minute.

SET 1, 2-5 Halep recupereaza primul dintre break-uri si pare ca isi revine usor, usor. Simona a castigat opt din ultimele zece puncte jucate.

SET 1, 1-5 Dupa 31 de minute de la primul serviciu Halep pune cel dintai game pe tabela. Riske are doua break-uri in fata si avantajul serviciului.

SET 1, 0-5 Un nou forehand ratat de Simona, de aceasta data din alergare. A opta eroare nefortata numai pe forehand si scorul capata proportii alarmante. Erori nefortate: 12-6 Halep. Puncte castigatoare: 9-2 Riske.

SET 1, 0-4 Halep isi pierde pentru a doua oara serviciul si nimic nu-i merge pana acum.

SET 1, 0-3 De aceasta data Riske isi castiga mult mai autoritar serviciul si are un avantaj putin asteptat inaintea meciului. Raportul loviturilor castigatoare pana acum este de 7-1 in favoarea americancei!

SET 1, 0-2 La 40-30 Halep comite prima dubla greseala a meciului, apoi salveaza trei mingi de break. Halep a avut sansa de 1-1, anulata de Riske, jucatoare care in cele din urma reuseste break-ul dupa un game de peste opt minute.

SET 1, 0-1 Riske isi castiga game-ul de serviciu dupa sase minute. Americanca a condus cu 40-15, dar Halep a revenit si a obligat-o sa munceasca pentru a trece in fata pe tabela.

12:12 Incepe meciul cu Riske la serviciu.

12:03 Cele doua jucatoare intra pe teren. Riske este prima, urmeaza imediat Halep, principala favorita. De la aceeasi ora vor evolua Mihaela Buzarnescu impotriva Rebeccai Peterson si Alexandra Dulgheru impotriva lui Anett Kontaveit.


Meciul celor doua este programat primul pe terenul central Philippe Chatrier de la Roland Garros.

Halep si Riske s-au mai intalnit de doua ori in circuit, de fiecare data impunandu-se jucatoarea din Romania, in 2015 la Roma (6-3, 6-0) si in 2017 la Beijing (6-3, 3-6, 6-2).

Riske, locul 83 mondial, n-a depasit niciodata faza primului tur la Roland Garros, in timp ce Halep a disputat doua finale, in 2014 si 2017, ambele pierdute.

In acest sezon de zgura Riske nu are decat opt meciuri disputate, dar vine la Paris dupa o finala disputata la Nurnberg si pierduta in fata Johannei Larsson.



Asa am trait Simona Halep contra Alison Riske in primul tur la Roland Garros