Roland Garros

GAME cu GAME Simona Halep - Svetlana Kuznetsova 6-2 6-2, URMEAZA Petkovic in semifinale la Roland Garros, joi 17:00

Simona Halep a jucat miercuri in sferturile de finala de la Roland Garros, contra rusoaicei Svetlana Kuznetsova (28 WTA). Vedeti mai jos tot ce s-a intamplat pe teren.

FINAL Simona Halep - Svetlana Kuznetsova 6-2, 6-2

Halep castiga si va juca in semifinale cu Petkovic, joi, dupa ora 17:00.
UPDATE LIVE: Meciul este live in aceasta pagina.

[news-107407]

SET 2, 6-2 (19:24) Halep loveste frumos cu dreapta in urcare si face punctul (15-15). Kuznetsova rupe racheta la un forehand si Halep se duce la 30-15. Vine insa o dubla eroare pe fondul intensificarii vantului. Halep a prins o rafala brutala de vant. A doua dubla la rand si rusoaica are minge de break. Publicul simte momentul si o incurajeaza pe Halep. Mingea de break este salvata de Simona. Egalitate. Inca o dubla, a treia in acest game. Teama de victorie la Halep, insa jucatoarea noastre are atitudine. O scoate pe Kuznetsova in afara terenului si o trimite in genunchi la propriu.Din nou egalitate. Forehand castigator acum si Halep are minge de semifinala.

SET 2, 5-2 (19:18) Pentru a treia oara in acest meci banda fileului opune rezistenta in defavoarea Simonei (15-15). Atitudine de mare jucatoare din partea Simonei Halep. O inghesuie pe Kuznetsova in spatele terenului si face punctul cu dreapta. Pumnul strans la Simona, semn de mare incredere si stapanire de sine. Senzational punct. Kuznetsova pune o scurta, Simona vine din spate si ajunge minge, pasandu-si adversara in diagonala. Doua sanse de break pentru Halep. Prima este de ajuns si Halep are spectatorii la picioare prin evolutia ei incantatoare. Va servi pentru castigarea meciului si calificarea in semifinale.

SET 2, 4-2 (19:14) Trei sanse de break acum pentru Kuznetsova. Rusoaica loveste la totul sau nimic si castiga la zero pe serviciul Simonei. Meciul nu este nici pe departe jucat.

SET 2, 4-1 (19:11) Al doilea break consecutiv izbutit de favorita noastra. Halep urmeaza la serviciu si se apropie tot mai mult de prima semifinala de Mare Slem din cariera.

SET 2, 3-1 (19:08) Doua sanse de break pentru Kuznetsova. Prima anulata cu o scurta superba. Este prima scurta pusa de Simona in acest meci. A doua minge anulata cu un rever in lung de linie. Incantator!

INFO: Andrea Petkovic s-a calificat in semifinale dupa 6-2, 6-2 cu Sara Errani. Asadar, Simona Halep isi cunoaste adversara din penultimul act al turneului.

SET 2, 2-1 (19:03) Doua erori nefortate comise de Kuznetsova si Halep are doua sanse de break (15-40). Out mingea trimisa de Kuznetsova. Break Halep, primul in acest al doilea set. Simona domina meciul si in mod normal, la cum decurg ostilitatile, ne indreptam spre o victorie in doua seturi. Dar sa nu ne grabim.

SET 2, 1-1 (19:00) Lung de linie fabulos gasit de Halep la 0-15. Un punct foarte important care taie din elanul Svetlanei Kuznetsova. Rusoaica prinde un retur de zile mari, dar Simona ii raspunde cu un serviciu as. Kuznetsova se cearta cu arbitra de scaun. Aceasta il cauta pe arbitrul de linie, iar acesta isi mentine decizia initiala. Minge buna pentru Halep si este 40-40. Inca o minge de break salvata de Halep dupa o scurta in fileu a rusoaicei. Aceasta arunca racheta in aer si este "rasplatita" cu un cor de fluieraturi. Simona o plimba stanga-dreapta pana o macina pe rusoaica. Aceasta se deplaseaza din ce in ce mai greu. Game-ul continua si depaseste opt minute. Halep face game-ul, unul foarte important in economia meciului.

SET 2, 0-1 (18:51) Kuznetsova se deplaseaza cu dificultate pe teren si acuza o problema la serviciu. Halep urca la fileu si rateaza usor un voleu la 30-15 pentru ea. Compenseaza acum cu o lovitura de pe fundul terenului. Sansa de break. Doua puncte la rand gresite de Halep pe backhand. Avantaj Kuznetsova la serviciu si rusoaica se impune cu ajutorul fileului. Kuznetsova conduce in premiera in acest meci.

18:45 Rusoaica incepe la serviciu setul al doilea. Sa nu uitam ca o vom vedea pe Simona Halep la Bucuresti la inceputul lunii iulie:

[news-107406]

18:44 Halep revine pe teren si face cateva miscari de incalzire. Kuznetsova abia acum revine de la vestiare si ii arunca o privire lunga Simonei. Rusoaica are un bandaj la coapsa piciorului stang, semn ca a suferit cel mult o contractura musculara.

18:42 Kuznetsova solicita time out medical. Halep asteapta linistita reluarea partidei. Norii s-au indepartat si soarele straluceste deasupra arenei Suzanne Lenglen.

SET 1, 6-2 (18:38) Halep serveste pentru castigarea primului set si face rapid primul punct. Urmeaza alte doua puncte in dreptul Simonei si vin primele sanse de set la 40-15. Kuznetsova trimite prea lung si Halep castiga primul set la doi dupa 33 de minute.

SET 1, 5-2 (18:33) Un contre-pied care o pune in genunchi pe Kuznetsova. Rusoaica ramane insa periculoasa si gaseste diagonala scurta cu forehand-ul (15-15). Halep intuieste incredibil o minge si egaleaza la 40 pe serviciul advers. Sansa de break pentru Halep. Ar fi 5-2 cu serviciul. Si este break pentru Simona Halep.

SET 1, 4-2 (18:28) Trei mingi de game pentru Halep care isi face bine serviciul. Halep are ghinion. Pentru a doua oara in acest meci mingea se opreste in banda si cade in terenul propriu. Halep castiga in cele din urma game-ul pe o invitatie pe care i-o adreseaza rusoaicei sa vina la fileu. 4-2 pentru Halep si soarele iese la propriu peste arena Suzanne Lenglen.

SET 1, 3-2 (18:24) Dubla greseala Kuznetsova la 30-30. Contesta rusoaica, dar arbitra din scaun confirma decizia arbitrului de linie. Halep are minge de break si castiga pe serviciula acesteia dupa un retur foarte bun.

SET 1, 2-2 (18:20) Halep la serviciu si forehand-ul cautat in lung de linie iese afara. Urmeaza un punct facut de Halep, insa apoi backhand-ul incercat in lung de linie se opreste in fileu (15-30). Doua sanse de break pentru Kuznetsova. Rusoaica mareste ritmul din spatele terenului si o obliga pe Halep sa trimita in fileu. Break Kuznetsova si scorul redevine egal.

SET 1, 2-1 (18:17) Kuznetsova urca spre fileu si face punctul. Urmeaza o minge afara din partea Simonei si rusoaica are doua sanse de game (40-15). Kuznetsova este impinsa la o defensiva continua, dar gaseste o lovitura de trecere si mingea prinde linia de margine. Primul game pentru rusoaica, dar impresia generala este ca Halep are o viteza in plus, se misca mai bine pe teren.

SET 1, 2-0 (18:12) Serveste Halep si castiga primul punct cu un forehand castigator in diagonala terenului. Kuznetsova trece in avantaj dupa doua puncte la rand pe atacuri aproape de linia din spatele terenului (15-30). Sansa de break ratata de Kuznetsova. Game-ul intra in prelungiri. Se joaca printre picaturi de ploaie. Mingea devine mai grea in aceste conditii.

SET 1, 1-0 (18:08) Un prim schimb spectaculos si Halep o pune la incercare pe Kuznetsova cu reverul in lung de linie. Primul punct este al Simonei. Si al doilea este obtinut dupa ce rusoaica a trimis cu forehand-ul afara (0-30). Urmeaza o dubla eroare din partea Svetlanei si Halep are doua mingi de break. Prima este salvata, dar a doua minge ii revine Simonei Halep pe o eroare nefortata a adversarei. Break Halep in debut.

18:04 Incepe meciul cu Halep la primire. Jucatoarea noastra evolueaza intr-o bluza alba cu maneci din cauza temperaturii de doar 15 grade Celsius.

17:59 Halep a ajuns in sferturi fara set pierdut. De cealalta parte, Kuznetsova are un set pierdut la Petra Kvitova in turul 3. Halep este singura sfert-finalista fara set pierdut.

17:57 Cele doua jucatoare sunt la incalzire. Oamenii se aduna in tribune si meciul va incepe in cateva minute.

17:48 Afara inca mai picura, dar zgura poate absorbi. Jucatoarele au intrat pe teren.

17:42 Important pentru Halep ar fi sa nu se intrerupa meciul. Ar ajuta-o pe Kuznetsova, care sta mai prost cu conditia fizica.

17:35 Prelata este stransa de pe cele doua terenuri principale de la Roland Garros. Ploaia s-a oprit si meciurile programate vor incepe cat de curand. Reamintim ca Simona Halep joaca pe Suzanne Lenglen, arena unde intra pana 10.000 de spectatori. Meciul ei ar trebui sa inceapa in jurul orei 18:00.

17:21 Haideti sa jucam de-a ghicitul la cat incepe, scrieti-ne in comentarii. Noi ne mentinem 19:00.

17:12 Cine va gestiona mai bine aceasta amanare? Este intrebarea care se ridica. Tineretea lui Halep va ramane in priza pentru meci? Anii mai multi ai Kuznetsovei o vor face sa cedeze acolo in vestiar si va iesi obosita? Se spune ca pe durata unor amanari atat de lungi este important ca jucatorul sa aiba in vestiar un program care sa ii mentina forta. Cel mai important, spun jucatorii, este sa manance si sa reuseasca sa fie in forma fizica optima la ora de start. Sa speram ca experienta lui Fissette isi va spune cuvantul aici. Nu uitati Forumul de Tenis de la noi, peste 1.500 de mesaje pe Roland Garros.

17:03 Tensiunea este mai mare decat cea din racordajul rachetei Simonei Halep.

16:57 Tribunele s-au golit semnificativ, mai sunt doar cateva zeci de spectatori pe arena. Dupa cum ploua, la 17:30 am putea afla ca se va juca mai tarziu, iar cea mai realista ora dupa noi, avand in vedere cum este vremea, ar fi 19:00. Sa vedem. Meciul se va juca oricum azi, 100%, poate Nadal sa nu apuce sa termine.

16:56 Meciul ar putea incepe cel devreme la ora 17:30, este noul anunt oficial

16:45 Organizatorii nu au actualizat inca ora oficiala de start. Dupa cum ploua poate incepe si la 7 seara, dar sa asteptam un anunt oficial.

VIDEO: Ce spune Halep inainte de meciul cu Kuznetsova (video publicat azi de Roland Garros pe youtube).

16:24 E tensiune mare, dar avem timp sa ne distram. Un anti-titlu a aparut acum in presa din Romania, despre amanarea meciului Simonei Halep. Antititlul zilei: Ghinion pentru SIMONA HALEP la Roland Garros! Ce s-a intamplat pe teren!

16:12 Dupa cum spuneam ploua rau la Paris, iar ora 16:45 pare si ea optimista. Insa, chiar daca ploaia va inceta chiar si la ora Romanie 7 seara, Halep va juca. Nadal va avea probleme, el avand meci pe acelas teren, dupa Halep. Lumina de joc este pana la ora Romaniei 21:30-22:00 la Paris.

16:00 Noua ora de start oficiala este 16:45 (ora Romanei). Pana mai trece vremea puteti vedea slide-ul foto cu Simona Halep sau intra pe Forum, unde sunt peste 800 de mesaje despre turneul de fete de la Roland Garros. Sute de fani ai tenisului sunt pe forumul nostru si va asteapta la discutii captivante.

15:54 Ora oficiala de start ramane inca 16:00, dar dupa cum ploua probabil se va anunta o alta amanare pana la 17:00. Sa vedem.

15:24 Noua ora de start a meciului este 16:00, sa vedem daca se va respecta. Pentru cine are dubii la titlu: suspens.

15:05 In continuare ploua la Paris si inceputul meciului dintre Halep si Kuznetsova ramane sub semnul intrebarii. Nici previziunile meteo nu sunt prea optimiste pentru orele care urmeaza, insa exista sanse ca ploaia sa scada in intensitate si chiar sa se opreasca pana in ora 16:00.

15:02 Wilander: "Halep este versiunea feminina a lui Novak Djokovic. Se misca foarte bine pe teren si din limbajul corpului este o campioana. Va juca din ce in ce mai bine si nu vad nicio limita pentru ea".

14:58 Matts Wilander, expert al postului Eurosport, considera ca Halep porneste cu prima sansa in meciul cu Svetlana Kuznetsova si spune ca rusoaica este favorizata de statutul de outsider. "Meciul va fi decis de felul in care va juca Simona Halep. Ea va fi favorizata daca vor exista intreruperi".

14:56 Simona Halep a mai avut parte de o asemenea situatie neplacuta cu ploaia la meciul de FedCup cu Serbia din luna aprilie.

14:52 La Paris ploua si din aceasta cauza inceputul meciului este amanat cu cel putin 15 de minute potrivit site-ului oficial al turneului. Revenim cu detalii.

14:25 Buna ziua si bun gasit pentru meciul Simonei Halep, care tinteste semifinalele la Roland Garros. Va invitam alaturi de noi de la ora 15:00, cand jucatoarea noastra intra pe teren pentru incalzire.

[news-107392]

Simona Halep este cel mai inalt cap de serie ramas in cursa la Roland Garros. Ea ar putea ajunge numarul 3 WTA, daca se va califica in finala franceza.

Jucatoarea din Romania nu a cedat pana acum nici un set.

Kuznetsova, 28 ani, este cu sase ani mai in varsta decat Halep si are 13 titluri in palmares. Unul dintre acestea a fost cucerit chiar la Roland Garros, in 2009, cand rusoaica ridica trofeul deasupra capului.

Ajunsa pe locul 28 mondial, Kuznetsova pleaca la ora actuala cu sansa a doua in fata Simonei Halep in urma meciurilor jucate pana acum la Paris.

Chiar daca scorul intalnirilor directe este egal (2-2), rusoaica porneste cu un usor avantaj moral prin prisma ultimei confruntari care dateaza din acest an de la Stuttgart si pe care Kuznetsova a castigat-o cu 7-5, 7-6 (4).

Victoria obtinuta in fata Simonei Halep la Stuttgart a avut loc in saptamana care a urmat intalnirii de FedCup Romania-Serbia si inainte de turneul de la Madrid, unde Halep a jucat finala.

Halep o invinsese anterior pe Kuznetsova in 2013 tot pe zgura la Roma, scor 6-1, 6-1, cand jucatoarea noastra a atins faza semifinalelor si practic a inceput ascensiunea spre locul in care se afla acum in circuitul mondial profesionist.

[news-107363]



GAME cu GAME Simona Halep - Svetlana Kuznetsova 6-2 6-2, URMEAZA Petkovic in semifinale la Roland Garros, joi 17:00