Roland Garros

GAME cu GAME Serena Williams-Garbine Muguruza in finala de la Roland Garros

Finala feminina de la Roland Garros le-a opus in acest an pe Serena Williams si Garbine Muguruza, doua jucatoare care au mai disputat un ultim act intr-un turneu major.

FINAL Serena Williams-Garbine Muguruza 5-7, 4-6

18:05 Muguruza inchide meciul la serviciu si finalizeaza a cincea sansa de turneu de care a beneficiat.

17:55 Patru mingi de meci ratate de Muguruza pe serviciul Serenei la 5-3 in setul al doilea. Williams rezista presiunii si ramane in meci (4-5).

17:28 Muguruza ataca dezlantuit si obtine al doilea break in acest set secund. Niciuna dintre jucatoare nu si-a castigat serviciul in setul doi. Muguruza conduce 2-1.

17:25 Inceput de set al doilea cu cate un break de fiecare parte. Muguruza a deschis seria, dar apoi a comis nu mai putin de trei duble greseli in game-ul urmato de serviciu. Serena opreste astfel seria de patru jocuri la rand obtinute de Muguruza (1-1).

17:15 Doua mingi de break salvate de Muguruza la 6-5, dupa care a venit randul lui Williams sa anuleze doua sanse de set ale ibericei. In cele din urma Muguruza a inchis primul set dupa 56 de minute, cu 7-5.

17:05 Muguruza trece din nou la conducere, cu break in fata, dupa un game in care a mentinut o presiune constanta asupra Serenei. 6-5 Muguruza si aceasta va servi pentru set.

16:56 Williams recupereaza break-ul si egaleaza scorul dupa opt game-uri (4-4).

16:46 Mugurza revine de la 0-30 pe propriul serviciu si consolideaza break-ul luat mai devreme. Iberica se distanteaza la 4-2 in primul set.

16:41 Dupa un game de serviciu extrem de lung in urma caruia a egalat la mare lupta (2-2), Muguruza profita de una din cele trei sanse de break avute in game-ul urmator si trece la conducere in premiera (2-3).

16:18 A inceput finala cu Serena la serviciu.

Cotele meciului sunt oferite de Fortuna

apasa aici pentru toate cotele din tenis de azi

S.WILLIAMS

MUGURUZA

1,55

2,40

Serena Williams a obtinut victoria cu numarul 60 la Roland Garros in semifinale cu Kiki Bertens si va disputa a 27-a finala de Mare Slem din cariera. Niciodata pana acum n-a pierdut o finala pe zgura pariziana, unde a cucerit de trei ori titlul (2002, 2013, 2015).
 
Adversara ii va fi Garbine Muguruza din Spania, jucatoare care a eliminat-o pe Samantha Stosur in cealalta semifinala, scor 6-2, 6-4. Muguruza va disputa a doua finala de Mare Slem din cariera. Pe precedenta a pierdut-o in fata Serenei Williams la Wimbledon in 2015. Iberica va ajunge pe locul doi mondial daca obtine titlul la Paris, in caz contrar va urca doar pe trei.
 
Va fi prima finala feminina la Roland Garros intre o iberica si o sportiva din Statele Unite de la intalnirea Arantxa Sanchez Vicario si Monica Seles din 1998, cand Sanchez Vicario a castigat cu 7-6, 0-6, 6-2.
 
La general Serena conduce cu 3-1, insa singura victorie obtinuta de Muguruza a avut loc chiar la Roland Garros, in 2014.
 
Serena a invins-o pe Muguruza in 2015 in finala de la Wimbledon, cu 6-4, 6-4, pentru titlul de Mare Slem cu numarul 21 din cariera. Va reusi la Roland Garros sa o egaleze pe Steffi Graf (22 de trofee majore)?



GAME cu GAME Serena Williams-Garbine Muguruza in finala de la Roland Garros