Roland Garros

Rafael Nadal il invinge pe Novak Djokovic dupa un meci de peste patru ore

Sursă foto: https://twitter.com/CopaDavis/

Spaniolul Rafael Nadal a obtinut calificarea in semifinale la Roland Garros dupa o victorie asupra liderului mondial Novak Djokovic, desi pornea pe hartie cu sansa a doua.

Djokovic - Nadal 2-6, 6-4, 2-6, 6-7 (4)

• Primul set adjudecat autoritar de Nadal cu doua break-uri in fata.
• Nadal a condus cu 3-0 in setul secund. Djokovic a revenit de la doua break-uri si a egalat la seturi dupa 85 de minute.
• Setul trei i-a revenit lui Nadal de o maniera categorica. Spaniolul a revenit la jocul din primul act, cand l-a dominat copios pe Djokovic.

• Nadal a intors scorul de la 2-5 in setul patru si a transat disputa intr-un tiebreak in care a facut legea pe teren. Victorie in 4 ore si 12 minute pentru Nadal care merge in semifinale.
• In semifinala programata joi Nadal il va intalni pe Alexander Zverev, invingator in fata lui Carlos Alcaraz.
• "O alta noapte magica pentru mine, un nivel neasteptat. Sunt fericit. Pe Nole poti sa-l invingi intr-o singura maniera, sa joci la cel mai inalt nivel. Ne vom revedea peste doua zile, asta pot sa o spun cu siguranta" (Nadal).


Tiebreak: 0-1, 0-2, 0-3, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6, 2-6, 3-6, 4-6, 4-7.
Nadal incepe cu minibreak dupa un atac la fileu. Spaniolul isi castiga apoi cele doua puncte pe serviciu si obtine un nou minibreak. Djokovic scapa reverul in afara terenului si Nadal are 5-1 la schimbarea terenurilor. Nu trece scurta lui Djokovic si sunt cinci mingi de meci pentru Nadal. Trei puncte a recuperat la rand Djokovic, dar Nadal a incheiat cu un forehand castigator.

SET 4, 6-6 Nadal isi castiga la zero game-ul de serviciu. Setul se va decide la tiebreak.

SET 4, 6-5 Djokovic revine in fata si pune presiune pe Nadal. Din tribuna Goran Ivanisevic ii arata subtil sarbului cum ar trebui sa loveasca mai eficient.

SET 4, 5-5 Il macina Nadal pe Djokovic cu serviciul si reuseste egalarea de la 2-5.

SET 4, 5-4 Break Nadal dupa ce Djokovic a avut doua mingi de set. Spaniolul inchide cu forehand castigator in urma unui schimb in care a dictat ritmul.

SET 4, 5-3 Nadal mentine suspansul prin castigarea la 15 a game-ului de serviciu. Setul sta in racheta de serviciu a sarbului.

SET 4, 5-2 Ne indreptam spre decisiv dupa un nou game solid reusit de Djokovic pe serviciul sau. Doar sase puncte adunate de Nadal pe serviciul lui Nole in acest set.

SET 4, 4-2 Cel mai scurt game pe serviciul lui Nadal din intreaga partida. Ramane un break avans pentru Djokovic. Publicul e aproape in totalitate cu spaniolul.

SET 4, 3-0 Djokovic se desprinde dupa un game alb de serviciu. Cel mai scurt game al meciului.

SET 4, 2-0 Break Djokovic! Sarbul profita de un voleu de rever slice trimis de Nadal putin afara. A fost nevoie si de interventia arbitrului din scaun. Nadal a protestat putin, apoi s-a lamurit ca a fost minge afara.

SET 3, 2-6 Nadal castiga setul al treilea dupa trei ore de la primul serviciu. Djokovic a trimis mult afara cu forehand-ul la 40-30 pentru Nadal. Doua break-uri din doua sanse pentru Nadal. Un numar mai mare de erori nefortate in dreptul lui DJokovic (16), doar sapte pentru Nadal. Sarbul a avut o singura minge de break si aceea ratata.

SET 3, 1-5 Djokovic returneaza bine, dar greseste apoi imediat cu forehand-ul de atac. Game Nadal si spaniolul e aproape de a reveni la conducere pe seturi.

SET 3, 1-4 Inca un break reusit de Nadal. Acesta a profitat de un rever trimis afara de Djokovic la 30-40.

SET 3, 0-2 Nadal isi castiga la 30 game-ul de serviciu si domina jocul in acest set.

SET 3, 0-1 Pentru al treilea set la rand Nadal incepe cu break. De aceasta data e un break la zero.

SET 2, 6-4 Djokovic inchide setul secund si egaleaza situatia dupa 2 ore si 16 minute de la primul serviciu. Nadal si-a pierdut serviciul de la 30-0 pentru el.

SET 2, 4-3 Pentru prima data in partida Djokovic se afla la conducere. Sarbul a salvat o minge de break.

SET 2, 3-3 Egaleaza Djokovic dupa un nou game interminabil. Sarbul anuleaza break-urile obtinute de Nadal in debut.

SET 2, 1-3 Djokovic recupereaza unul dintre break-uri. Este primul game pierdut de Nadal pe propriul serviciu.

SET 2, 0-3 Al doilea break obtinut de Nadal intr-un game in care Djokovic a condus cu 40-15.

SET 2, 0-2 Game alb de serviciu pentru Nadal.

SET 2, 0-1 Break Nadal dupa un game de 13 minute. Acelasi scenariu ca in debutul meciului.

SET 1, 2-6 Nadal inchide primul set dupa 49 de minute. Primul serviciu l-a ajutat pe spaniol de la 30-30 inainte.

SET 1, 1-5 Game alb de serviciu adjudecat de Nadal.

SET 1, 1-4 Forehand castigator in lung de linie reusit de Nadal. Spaniolul obtine al doilea break in meci si domina pana acum disputa.

SET 1, 1-3 Doua mingi de break salvate de Nadal. Se joaca de 30 de minute si au fost acoperite doar patru game-uri. Asa ceva mai rar.

SET 1, 1-2 Game alb Djokovic incheiat cu serviciu as. Cel mai rapid game de pana acum, doar doua minute, dupa ce primele doua au insumat 16 minute!

SET 1, 0-2 Nadal ajunge la o scurta pusa de Djokovic si inchide game-ul cu punct castigator in lung de linie.

SET 1, 0-1 Inceput fabulos de meci cu un game de zece minute castigat de Nadal pe serviciul lui Djokovic.

22:04 Incepe meciul cu Djokovic la serviciu.


Novak Djokovic il conduce pe Rafael Nadal cu 30-28 la general.

Ultima oara cei doi s-au duelat chiar la Roland Garros, in semifinalele din 2021, cand Djokovic l-a invins pe Nadal in patru seturi.

A fost doar a treia infrangere suferita de Nadal la Roland Garros in 112 meciuri disputate.

Nadal a spus ca meciul cu Djokovic ar putea fi ultimul pentru el la Roland Garros, pentru ca pana in 2023 la urmatoarea editie se pot intampla multe lucruri neprevazute.



Rafael Nadal il invinge pe Novak Djokovic dupa un meci de peste patru ore