Roland Garros

Kvitova iese de la Roland Garros, Djokovic egalează recordul lui Federer, Alcaraz avansează cu mai multe greșeli decât lovituri câștigătoare

Sursă foto: https://twitter.com/samstreetwrites

A doua eliminare surpriză de la Roland Garros a venit luni seară, când a zecea favorită, Petra Kvitova, a fost eliminată. Pe tabolul masculin au avansat principalii doi favoriți, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz.

După Maria Sakkari, al optulea cap de serie de la Roland Garros, eliminată în Turul 1, a venit a doua eliminare din top 10 pe tabolul feminin. Petra Kvitova, a zecea favorită și numărul 10 mondial, a pierdut cu italianca Elisabeta Cocciaretto, 22 ani, locul 44 mondial, 3-6, 4-6. Kvitova a fost moale, iar o revenire în setul doi a fost doar o senzație temporară.

Djokovic l-a egalat pe Federer și este neînvins de 65 de meciuri în primele tururi de Mare Șlem

Pe tabloul masculin, al treilea cap de serie, dar favoritul numărul 1 văzut de specialiști la Ronald Garros, Novak Djokovic, a pornit campania cu o victorie fără emoții contra americanului Aleksandar Kovacevic. Sârbul a câștigat cu 6-3 6-2 7-6(7-1), în căutarea celui de-al treilea său titlu la Paris.

Djokovic a rămas neînvins în primul tur la Roland Garros în toată cariera sa, acumulând 19 victorii și nici o înfrângere. El l-a egalat și pe Roger Federer, devenind al doilea jucător din Open Era cu 65 de victorii consecutive la toate turneele de Mare Șlem, în primul tur, un record între anii 2006 și 2023.

Djokovic încearcă să câștige la Paris cel de-al 23-lea titlu de Mare Șlem al carierei și să îl depășescă pe Rafael Nadal, care are 22. Djokovic ar deveni jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din întreaga istorie a tenisului. Să nu uităm că ar fi avut acum cel mai probabil deja 23, dacă nu ar fi fost privat prin limitarea libertăților personale, din motive medicale inventate. să ajungă la Australian Open în 2022.

Alcaraz, debut mai șchiopătat

Cap de serie numărul 1, dar al doilea favorit văzut de specialiști la Roland Garros în acest an, spaniolul Carlos Alcaraz a început mai ezitant decât Djokovic.

El a trecut în trei seturi de italianul Flavio Cobolli, 6-0 6-2 7-5, iar mecuil a durat o oră și 57 de minute.

Liderul mondial părea că va câștiga fără probleme, dar în al treilea set a ratat patru mingi de meci, câștigând-o în cele din urmă pe a cincea.

Alcaraz a comis mai multe erori neforțate decât lovituri câștigătoare (30-26) și a avut un procentaj de doar 57% la primul serviciu reușit.

Al doilea cap de serie al turneului, rusul Daniel Medvedev, care joacă fără steag din cauza persecuțiilor actuale politice, va debuta marți în turul 1. 



Kvitova iese de la Roland Garros, Djokovic egalează recordul lui Federer, Alcaraz avansează cu mai multe greșeli decât lovituri câștigătoare