Roland Garros

Istorie la Roland Garros. Pentru prima data in ultimii 20 ani doua jucatoare din afara topului 100 WTA patrund in sferturi

Miercuri s-a completat tabloul sferturilor de finala in turneul feminin de la Roland Garros, iar o privire aruncata asupra statisticilor din ultimii 20 ani arata un lucru extrem de interesant.

Doar trei jucatore din topul 10 mondial au ajuns in ultimele opt de la Paris. Este vorba de Serena Williams (1), Garbine Muguruza (4) si Timea Bacsinszky (9).

In urma cu zece ani, in 2006, de asemenea dor trei jucatoare dintre primele zece ale lumii la momentul respectiv ajungeau in sferturi la Roland Garros: Kim Clijsters (2), Justine Henin (5) si Svetlana Kusnetsova (10).

Statistica insa ne mai arata un aspect foarte interesant. Este pentru prima data in ultimii 20 de ani cand in sferturile de la Roland Garros patrund doua jucatoare din afara topului 100 mondial. Ne referim aici la Tsvetana Pironkova (102) si la Shelby Rogers (108).

In 2012, Yaroslava Shvedova (locul 142 mondial atunci) a fost jucatoarea cu cel mai slab clasament care a patruns in sferturi la Roland Garros in acest interval: 1997-2016.

Programul sferturilor din acest an arata in felul urmator:

(1) S Williams vs. Putintseva 
Bertens vs. (8) Bacsinszky
Rogers vs. (4) Muguruza
(21) Stosur vs. Pironkova



Istorie la Roland Garros. Pentru prima data in ultimii 20 ani doua jucatoare din afara topului 100 WTA patrund in sferturi