Roland Garros

Istorie in turneul feminin de la Roland Garros

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros/

Pentru prima data in istoria Grand Slam-ului din capitala Frantei o jucatoare venita din calificari ajunge in semifinale.

Artizana acestei performante este Nadia Podoroska din Argentina care a eliminat-o, marti, in sferturile de finala, pe Elina Svitolina din Ucraina.

Ocupanta locului 131 in ierarhia mondiala, Podoroska a invins-o pe a treia favorita, cu 6-2, 6-4.

Dupa eliminarile Simonei Halep si Karolinei Pliskova, primele doua favorite, Svitolina ramasese cel mai inalt cap de serie din competitie.

Podoroska are 23 ani si este prima jucatoare venita din calificari ajunsa in semifinale la Roland Garros in istoria turneului.

De 21 ani o jucatoare din calificari n-a mai ajuns in careul de asi la un Grand Slam, mai precis Alexandra Stevenson la Wimbledon in 1999.

A mai existat o singura alta jucatoare in istorie care a ajuns in semifinale la un Grand Slam venind din calificari, Christine Dory in 1978 la Australian Open.

Iga Swiatek din Polonia si Martina Trevisan din Italia, ultima venita de asemenea din calificari, se lupta pentru un loc in semifinala cu Nadia Podoroska.Istorie in turneul feminin de la Roland Garros