Roland Garros

Irina Begu infrunta un public ostil si trece de o adversara incomoda pentru un loc in optimi

Jucatoarea Irina Begu s-a calificat, vineri, intre cele mai bune 16 jucatoare de la Roland Garros dupa o victorie cu 6-4, 2-6, 6-1 obtinuta in fata nemtoaicei Annika Beck, numarul 39 mondial. Pentru Irina Begu este cel mai bun rezultat din cariera la Roland Garros. Begu a scapat de Petra Kvitova, a 10-a favorita, si va juca impotriva unei adversare accesibile de pe locul 108 WTA.

Un meci in care, pe langa tenacitatea adversarei sale, Begu a trebuit sa infrunte si adversitatea majoritatii spectatorilor, care au dat dovada la un moment dat de un comportament nesportiv.

Beck a condus cu 2-0 in debutul meciului, Begu a egalat la doi si apoi a salvat mai multe mingi de meci pentru a pastra scorul in echilibru (4-4). Setul inaugural a fost decis de un break obtinut de Irina la 5-4 si apoi jucatoarea noastra a inchis setul pe serviciu, nu inainte ca Beck sa fi revenit de la 0-40.

Setul al doilea a fost dominat de Beck pe fondul inmultirii erorilor nefortate in jocul Irinei Begu. Minge de break ratata de Irina la 1-3 si astfel Beck se distanta decisiv pe tabela. Setul avea sa fie incheiat de jucatorea germana cu un break la zero.

Begu si-a luat pauza de vestiar intre seturi si a revenit putin mai tarziu de la cabine, schimbandu-si echipamentul de joc. Publicul, in majoritate favorabil lui Beck, a intampinat-o intr-un cor de fluieraturi ca pe stadioanele de fotbal.

Doua mingi de break a ratat Begu chiar in game-ul de debut, dar devenise evident ca jucatoarea noastra este determinata sa castige meciul si ca Beck este cu energia pe terminate. Avea sa fie de altfel singurul game obtinut de Beck in decisiv, Begu defiland spre un 6-1 care nu mai necesita niciun comentariu.

La final, cele doua jucatore s-au sarutat amical pe obraz, ceea ce nu vedem prea des in circuitul feminin, iar invinsii spectatori au fost obligati sa o rasplateasca pe Begu cu meritatele aplauze. O lectie de determinare oferita din nou de Irina, care in optimi va juca impotriva lui Shelby Rogers, invingatoare in trei seturi in fata Petrei Kvitova, 6-0, 6-7, 6-0.



Irina Begu infrunta un public ostil si trece de o adversara incomoda pentru un loc in optimi