Roland Garros

Iga Swiatek - Cori Gauff, finala feminina de la Roland Garros. Avancronica si cote la pariuri

Sursă foto: twitter.com/

Lidera mondiala Iga Swiatek vine in finala de la Roland Garros dupa o serie de 34 de meciuri castigate la rand.

Cotele oferite de CASA Pariurilor
Swiatek - 1.16 | Gauff - 6.20

Doar tanara americana Cori Gauff o poate opri pe poloneza din drumul spre egalarea unui record care ii apartine lui Venus Williams de 22 de ani, anume 35 de victorii consecutive.

In varsta de doar 18 ani, Gauff disputa prima ei finala majora din cariera. Era o chestiune de timp pana cand va fi evolua cu un trofeu de Mare Slem pe masa.

Ne amintim de aparitia ei promitatoare la Wimbledon 2019, cand la 15 ani pierdea in fata Simonei Halep, castigatoarea de atunci a turneului.

La cei 21 de ani ai sai, Swiatek disputa deja a doua finala majora, tot la Roland Garros unde cucerea trofeul in 2020 la editia desfasurata in octombrie din cauza pandemiei de covid.

De atunci a mai disputat o semifinala la Australian Open in acest an, insa a dominat autoritar sezonul pe zgura.

Gauff nu este o straina de marea performanta la Roland Garros, in 2018 castigand titlul in competitia junioarelor pe cand avea doar 14 ani. O invingea atunci pe Caty McNally in trei seturi.

Swiatek are 43 de victorii si doar trei infrangeri in acest an incununat cu titluri la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart si Roma.

Un singur set a pierdut Swiatek pana in finala, contra chinezoaicei Qinwen Zheng, in optimi.

Locul 23 mondial inaintea turneului, Gauff a ajuns in finala fara set pierdut.

Americanca va face un salt important in clasamentul WTA incepand de luni. Va ajunge pe locul 13 mondial, cea mai buna clasare din cariera.

Swiatek a castigat cele doua dispute de pana acum cu Gauff, una pe hard la Miami anul acesta si o alta pe zgura la Roma in 2021. Doua meciuri decise in minimum de seturi.



Iga Swiatek - Cori Gauff, finala feminina de la Roland Garros. Avancronica si cote la pariuri