Roland Garros

S-a nascut o stea: Iga Swiatek, campioana la Roland Garros

Sursă foto: https://twitter.com/WTA_insider/

Iga Swiatek din Polonia a castigat editia din acest an a Roland Garros, devenind cea mai tanara jucatoare dupa Monica Seles si Steffi Graf care reuseste la 19 ani sa ia titlul din Franta. Ceremonia de acordare a trofeului a produs o imagine bizara, trofeul ridicat de un sportiv cu masca. In ciuda insistentelor reporterilor, Swiatek nu a dorit sa isi dea jos masca pentru fotografii.

Aflata la prima ei finala de Grand Slam, Iga Swiatek a invins-o in finala de sambata pe americanca Sofia Kenin, cu 6-4, 6-1.

Swiatek, locul 54 mondial, 1,76m inaltime, nu a pierdut niciun set la aceasta editie si este prima jucatoare din Polonia campioana la Roland Garros in istoria turneului din capitala Frantei.

De-a lungul turneului a aratat un psihic de fier si niste lovituri excelente in momente grele, prin care a iesit din momente grele sau a reusit sa domine intr-un mod caracteristic marilor campioni. E greu de spus cum se va descurca pe alte suprafete, pentru ca este inca o necunoscuta, dar pe zgura va fi cu siguranta in anii ce vin un adversar redutabil.

In optimi, ne amintim, Swiatek ii scotea tenisul din cap Simonei Halep, campioana din 2018.

Swiatek a ajuns sa ridice trofeul de la Roland Garros fara sa fi pierdut vreun set in cele doua saptamani de competitie. Performanta care nu s-a mai vazut la Roland Garros de la victoria belgiencei Justine Henin in 2007.

”Nu stiu ce se intampla. Sunt atat de fericita. Sunt asa fericita ca familia mea a fost aici intr-un final. Nu stiu, a fost ceva care m-a depasit.

”In urma cu doi ani am castigat un Grand Slam la juniori si acum sunt aici. Se simte ca trecut atat de putin timp. Sunt complesita”, a spus Swiatek.



S-a nascut o stea: Iga Swiatek, campioana la Roland Garros