Roland Garros

Halep explica de ce a plans dupa finala

In ochii Simonei Halep s-au vazut lacrimi dupa pierderea finalei de la Roland Garros, lacrimi care s-au amplificat dupa ce suporterii prezenti in tribunele arenei Philippe Chatrier i-au scandat la final numele indelung.

"Am plans in primele minute de dupa meci, dupa care mi-a revenit zambetul pe buze. As fi vrut sa profit de moment. Era prima mea finala de Grand Slam. Am facut tot ce puteam, practicand un joc de nivel foarte inalt. Sunt mandra de aceste doua saptamani, care au fost incredibile. Nu voi uita niciodata acest meci. Atmosfera a fost extraordinara, multi fani romani au venit la meci sa ma incurajeze", a spus Halep.

Halep a mai spus ca a incercat sa-si faca inca de la inceput jocul ofensiv si sa puna presiune pe Sharapova, dar ca rusoaica s-a dovedit foarte puternica psihic.

"Imi spuneam ca este fantastic ca am ajuns pana aici. Am inceput bine. Tactica mea era buna. Am deschis bine unghiurile lovind mingea puternic. Insa Maria a facut ceea ce stie cel mai bine: sa loveasca mingea extrem de puternic. S-a si miscat bine. Am incercat sa pun presiune, dar este foarte puternica mental, o mare campioana, experimentata, care a castigat deja mai multe finale de Grand Slam. Va trebui sa muncesc mai mult. Totusi, pentru mine a fost un turneu extraordinar, la care am constientizat faptul ca pot juca la un nivel foarte inalt", a adaugat Halep.

In pofida infrangerii suferite, Halep a practicat un tenis de inalta tinuta si a oferit alaturi de adversara sa cea mai echilibrata finala feminina de la Roland Garros din ultimii 13 ani. Din 2001 nu se mai ajunsese in decisiv in finala fetelor.



Halep explica de ce a plans dupa finala