Roland Garros

Finala Djokovic - Murray la Roland Garros

Andy Murray este al doilea finalist de la Roland Garros, dupa ce l-a invins vineri in semifinale pe detinatorul titlului, Stanislas Wawrika.

Britanicul Andy Murray, numarul 2 ATP,  l-a invins pe campionatul de anul trecut, Stan Wawrinka,  6-4 6-2 4-6 6-2. Elvetianul a intrat pe teren foarte motivat, insa Murray a jucat mai bine. Primul set a durat 50 de minute, a fost castigat de Murray care apoi s-a distantat la 2-0.

Wawrinka a revenit in setul 3, insa Murray a intrat in a patra mansa direct cu un break, iar de acolo fostul campion de la Roland Garros s-a recunoscut invins.

Murray are 29 de ani si se afla la prima sa finala pe zgura pariziana.

Va fi a 35-a intalnire dintre Djokovic si Murray, scor la general fiind favorabil sarbului, 24-10.

Djokovic, 6 finale la Roland Garros si 0 victorii

Djokovic, nr.1 mondial, s-a califcat vineri in finala de la Roland Garros, dupa o victorievictorie in trei seturi, 6-2, 6-1, 6-4, contra austriacului Dominic Thiem.

Djokovic, 29 de ani, s-a calificat pentru a sasea oara an consecutiv in semifinale la Roland Garros, un turneu pe care nu a reusit sa il castige niciodata. Roland Garros este singurul titlu de Mare Slem care ii lipseste din palmares.

Sarbul a pierdut finalele din 2012, 2014 si 2015.

In 2015, in semifinale, Djokovic a castigat in fata lui Murray in cinci seturi, cu 6-1 in decisiv, dupa ce britanicul revenise de la 0-2.

Anul acesta au fost trei intalniri, toate in finale, iar Djokovic a castigat doua dintre acestea, la Australian Open si Madrid, inainte ca Murray sa-si ia revansa la Roma cu un 6-3, 6-3 destul de categoric.

Finala feminina se va juca intre jucatoarea din Spania Garbine Muguruza, favorita nr. 4, si liderul mondial americanca Serena Williams.



Finala Djokovic - Murray la Roland Garros