Roland Garros

Dominic Thiem, urmasul lui Thomas Muster, favorit la calificarea in semifinale

Despre Dominic Thiem insusi Rafael Nadal, de noua ori campion la Roland Garros, a declarat inaintea turneului de la Paris din acest an ca va ajunge sa triumfe pe zgura pariziana.

Cotele meciului sunt oferite de Fortuna

apasa aici pentru toate cotele din tenis de azi

THIEM

GOFFIN

1,50

2,50

Thiem, un jucator in varsta de doar 23 ani, a cunoscut in ultimele luni o crestere valorica formidabila in circuitul masculin profesionist.

Ajuns pe locul 15 mondial, Thiem bifeaza la Roland Garros prima sa prezenta intr-un sfert de finala la un turneu de Mare Slem si devine primul austriac dupa Jurgen Melzer in 2010 ajuns intre primii opt la un asemenea concurs.

Fara doar si poate, etalonul lui Thiem ramane Thomas Muster, conationalul sau care a castigat Internationalele de Tenis ale Frantei in 1995, fiind considerat la vremea respectiva “Regele neincoronat al zgurii”.

Intre timp “Regele zgurii” a devenit Nadal si cand spaniolul spune despre Thiem ca ar putea castiga Roland Garros inseamna mai mult decat un vot de incredere sau cuvinte de incurajare.

Misiunea lui Thiem din sferturi se anunta una dificila, in fata austriacului urmand a se afla David Goffin, un belgian care nu impresioneaza prin statura, dar care da dovada de o tenacitate impresionanta.

Palmaresul intalnirilor directe ii este net favorabil lui Goffin, jucator care s-a impus in cinci din cele sapte intalniri de pana acum. Ultima oara chiar in acest an la Australian Open in turul al treilea, cu 6-1, 3-6, 7-6 (2), 7-5.

Pe zgura au exista doua intalniri, cu victorii impartite. Goffin a castigat in 2014 la Kitzbuhel in trei seturi, in timp ce Thiem s-a impus in 2015 la Gstaad, in doua seturi.



Dominic Thiem, urmasul lui Thomas Muster, favorit la calificarea in semifinale