Roland Garros

Doi români sunt pe lista recordurilor all-time de la Roland Garros

Site-ul oficial al Roland Garros găzduiește o listă a recordurilor competiției, din toate timpurile. Doi sportivi români se află în acest club select.

Primul nume este Ilie Nastase. Alături de  Björn Borg (1978, 1980) și  Rafael Nadal (2008, 2010), Năstase a câștigat titlul la Ronald Garros fără să piardă vreun set. S-a întâmplat în anul 1973, el devenind la acel moment primul sportiv din istoria  competiției care a reușit această mare performanță. 

Simona Halep, principala favorită la Roland Garros. Turneul se poate viziona cu streaming live

Al doilea nume este cel al  Virginiei Ruzici. Ea a câștigat una dintre cele 10 finale în care favorita numărul 2 a jucat o finală cu favorita numărul 1 și a câștigat-o. Ruzici a fost în anul 1978 favorita numărul 2 de la Roland Garros și a jucat ultimul act cu Mima Jausovec - favorita numărul 1 - pe care a învins-o. 

Ultima finală jucată între primele două favorite a avut loc în anul 2013 între Serena Williams și Maris Sharapova, dar atunci a învins americanca, principala favorită. Ultima finală câștgată de favorita nr. 2 a fost în 1995, când Stefanie Graf (2) a învins-o pe Arantxa Sanchez (1). În total au fost, la feminin, 20 de finale jucate între primele două favorite, 10 câștigate de favorita nr. 1 și 10 câștigate de favorita nr.2.



Doi români sunt pe lista recordurilor all-time de la Roland Garros