Roland Garros

Djokovic si Nadal au jucat unul dintre cele mai frumoase meciuri din istoria tenisului

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Un Campionat European de Fotbal  a inceput pentru prima oara in istorie cu un meci de tenis. Novak Djokovic si Rafael Nadal au jucat vineri seara semifinala de la Roland Garros intr-o maniera extraordinara, eclipsand startul EURO 2020.

Djokovic a castigat cu 3-6 6-3 7-6(7-4) 6-2 si il va intalni in finala pe grecul Stefanos Tsitsipas.

"Am jucat cel mai bun al meu de la Roland Garros", a spus dupa meci sarbul.

Partida a inceput cu un 5-0 pentru Nadal in primul set. A fost momentul in care Djokovic s-a trezit. Si-a schimbat jocul complet si a ajuns la 5-3, aratand ca poate mai mult. 

Si asa a fost. Desi a pierdut primul set, le-a castigat pe urmatoarele trei. A fost un tenis de lupta, cu lovituri extraordinare de ambele parti, cu o lipsa totala de menajamente. S-au reusit executii la limita, alaturi de unele rare ratari de incepatori din cauza tensiunii.

Djokovic a reusit loviturile mai bune, unghiuri excelente prin care l-a adus deseori pe Nadal in ipostaze dificile, fortandu-l sa joace mai avansat decat ii convine. Nadal nu a putut sa isi faca jocul si rareori a fost vazut trecand pe rever cu dreapta sa, nu a putut, pentru ca mingile veneau mult prea repede inapoi si mult prea bine plasate.

Djokovic a jucat un tenis sah, cu precizie de chirurg. In mod normal, nu are cum sa piarda trofeul si al doilea sau titlu in Franta.

Au fost schimburi de mingi excelente, intre doi mari campioni, in care deseori castigatorul punctului a fost total neasteptat. Nadal nu a parut sa fie 100% apt fizic, ceva din deplasarea sa nu a fost acolo si a pierdut al treilea sau meci la RG.

Cotat de casele de pariuri cu 12.00 pentru castigarea trofeului, fata de 1.50 cat a avut Nadal, Djokovic este la un pas de al 19-lea titlu de Mare Slem, ceea ce l-ar duce la unul distanta fata de Nadal si Federer.Djokovic si Nadal au jucat unul dintre cele mai frumoase meciuri din istoria tenisului