Roland Garros

Djokovic revine de la 0-2 la seturi cu Tsitsipas si castiga Roland Garros a doua oara in cariera

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros/

Liderul mondial Novak Djokovic a fost condus cu doua seturi la zero de grecul Stefanos Tsitsipas in finala de la Roland Garros, dar a revenit si s-a impus in cinci seturi dupa mai bine de patru ore de tenis spectaculos.

Djokovic a transat disputa cu 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 pentru al doilea titlu din cariera al Roland Garros si primul dupa cel din 2016.

Un meci inceput sub semnul echilibrului, soarta primului set fiind decisa la micile detalii in favoarea grecului debutant intr-o finala de Mare Slem.

Tsitsipas a avut minge de set la 5-4 pe serviciul lui Djokovic, sansa ratata de grec. In game-ul urmator Djokovic a reusit break-ul si a servic pentru set la 6-5.

Break la zero reusit de Tsitsipas pentru 6-6 si trimiterea primului set in tie-break, unde grecul a condus cu 4-1 si 5-2.

Djokovic nu s-a dat batut si a intors rezultatul, avand minge de set la 6-5. Anulata de Tsitsipas cu o super lovitura castigatoare.

S-a ajuns astfel in prelungirile prelungirilor primului set dupa mai bine de o ora de la primul serviciu.

Tsitsipas a castigat setul, cu 8-6 in tie-break, dupa doua erori nefortate comise de Djokovic. Un prim set de o ora si opt minute.

Setul secund a fost la discretia lui Tsitsipas, jucator care s-a impus de o maniera categoric, scor 6-2, la adapostul a doua break-uri.

Djokovic si-a adjudecat setul al treilea, cu 6-3, fara a-i lasa adversarului sau nici macar o minge de break. Diferenta a fost facuta de un break, dar si de cele doar patru erori nefortate comise de liderul mondial.

Al patrulea set a fost si mai clar la discretia lui Djokovic, sarbul impunandu-se cu un autoritar 6-2.

Djokovic a continuat sa dicteze ritmul si in decisiv, unde a obtinut break-ul devreme distantandu-se la 3-1 si 5-3 cu un joc fara fisura la serviciu.

Sarbul avea sapte victorii in ultimele opt meciuri de cinci seturi. O putere mentala formidabila de a reveni de la 0-2 in finala cu Tsitsipas pentru doar al doilea titlu din cariera la Roland Garros dupa cel din 2016.

Djokovic ajunge la 19 titluri de Mare Slem in cariera si le sufla in ceafa lui Roger Federer si Rafael Nadal, cate 20 in dreptul fiecaruia.

Mai mult decat atat, Djokovic devine primul jucator din Era Open cu cel putin doua titluri in cele patru turnee majore.



Djokovic revine de la 0-2 la seturi cu Tsitsipas si castiga Roland Garros a doua oara in cariera