Roland Garros

Djokovic, Nadal si Alcaraz pe afisul zilei de vineri la Roland Garros

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros

Titanii Novak Djokovic si Rafael Nadal vor evolua in turul al treilea si, in eventualitatea probabil in care vor merge mai departe, se apropie la un meci distanta de confruntarea mult asteptata in acest an la Roland Garros.

Novak Djokovic a trecut fara probleme de primele doua tururi, fara a pierde vreun set asa cum era si de asteptat de altfel.

Aflat la primul lui Grand Slam dupa finala pierduta in 2021 la US Open, Djokovic il va intalni in turul al treilea pe slovenul Aljax Bedene. Un adversar care n-ar trebui sa-i puna prea multe probleme lui Nole.

Totul merge in directia cea buna si privesc inainte spre urmatoarea provocare”, a spus Djokovic inaintea duelului de vineri.

Sarbul a ajuns cel putin in sferturi de finala la ultimele 12 participari la Roland Garros, rezultate care il obliga sa performeze si anul acesta. Unul cu putine meciuri pentru Djokovic, cunoscute fiind de acum problemele pe care acestea le-a intampinat din cauza faptului ca este nevaccinat anti covid.

Djokovci, reamintim, nu a primit permisiunea de a evolua in Australia la inceputul anului dupa o telenovela care a ajuns pana in instanta de la Antipozi, iar apoi din acelasi motiv n-a avut dreptul sa evolueze la Indian Wells si Miami, turnee de Masters 1000 programate in SUA.

De cealalta parte, Rafael Nadal continua cursa personala spre al 14-lea titlu din cariera la Roland Garros, iar adversar in turul al treilea ii va fi olandezul Botic van de Zandschulp.

Un jucator care la prima vedere poate ca nu spune nimic, dar care in 2021 reusea surpriza ajungand pana in sferturi la US Open.

Nadal tocmai a obtinut victoria de Grand Slam cu numarul 300 din cariera, capitol la care este depasit doar de Roger Federer (369) si Novak Djokovic (325).

Spaniolul are o linie de palmares impresionanta la Roland Garros (107-3), desi admite ca pregatirea pentru editia de Roland Garros din acest an nu a mers asa cum si-ar fi dorit.

Carlos Alcaraz a depasit in turul doi un obstacol major, salvat minge de meci contra conationalului sau spaniol Albert Ramos-Vinolas. Pentru un loc in optimi il intalneste pe americanul Sebastian Korda, fiul fostului castigator de Australian Open, Petr Korda.

Un duel al tinerei generatii care nu trebuie ratat in programul zilei de vineri la Roland Garros.



Djokovic, Nadal si Alcaraz pe afisul zilei de vineri la Roland Garros