Roland Garros

GAME cu GAME Djokovic-Murray, o finala la Roland Garros pentru istoria tenisului

Novak Djokovic si Andy Murray, primii doi jucatori ai lumii, s-au infruntat duminica, de la ora 16:00, in finala de la Roland Garros una cu o incarcatura speciala pentru ambii tenismeni.

FINAL Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 6-4

19:17 Novak Djokovic valorifica a treia minge de meci si devine in premiera campion la Roland Garros.

19:10 Al doilea game la rand obtinut de Murray si acesta revine de la 2-5. Djokovic va servi a doua oara pentru castigarea meciului.

19:00 Break la zero Djokovic si acesta va servi pentru meci la 5-2 in setul patru. Rabufnire de orgoliu din partea lui Murray intr-un game in care Djokovic comite doar a doua dubla greseala in acest meci. Murray recupereaza un break (5-3 Djokovic).

18:55 Djokovic se distanteaza la 4-2 in urma unui game la zero pe propriul serviciu.

18:29 Break Djokovic in debutul setului al patrulea (1-0). Finala curge intr-o singura directie si Murray are nevoie de o revenire fabuloasa pentru a inclina balanta in favoarea lui.

18:24 Djokovic trece la conducere dupa castigarea setului trei (6-2). STATISTICA: Ultimii sapte campioni de la Roland Garros au condus cu 2-1 la seturi inainte de a ridica trofeul deasupra capului.

18:15 Patru mingi de break salvate de Djokovic si, la 2 ore ore dupa primul serviciu, acesta se distanteaza la 5-1 in setul trei in urma unei erori nefortate din partea lui Murray, a 21-a a meciului. Scotianul ramane in set cu un game bun de serviciu (5-2), insa Djokovic are prima sansa in game-ul urmator.

17:52 Primul break al setului al treilea este reusit de Djokovic (2-1), iar sarbul domina autoritar meciul. Al doilea break vine firesc si echilibrul se rupe (4-1).

17:34 Djokovic revine puternic si castiga autoritar setul secund, cu 6-1. Doua break-uri au facut diferenta in acest set. STATISTICA: In ultimele doua finale de la Roland Garros, campionul a castigat meciul in patru seturi dupa pierderea primului set. Djokovic s-a aflat de fiecare data in aceasta neplacuta postura, de a pierde cele doua finale in care a castigat primul set , cu Nadal si apoi cu Wawrinka.

17:31 Al doilea break pentru Djokovic in setul secund (5-1). Murray intr-o scadere vizibila de forma, in timp ce Djokovic si-a ridicat mult nivelul fata de primul set.

17:22 Patru puncte la rand reusite de Murray de la 15-40 pe propriul serviciu. Scotianul a inchis game-ul cu al cincilea sau as din acest meci. Djokovic isi consolideaza serviciul in game-ul urmator si ajunge la 4-1. Ramane un break diferenta.

17:13 Break reusit de Djokovic (2-0) si sarbul se desprinde pentru prima data in acest meci (3-0). Murray, obligat acum sa alerge dupa adversar.

17:06 Djokovic salveaza o minge de break in primul game al setului secund si trece la conducere (1-0).

16:58 Un prim set decis in favoarea lui Murray, cu 6-3, in 45 de minute. Un break a facut pana la urma diferenta. STATISTICA: Murray nu a pierdut niciodata un meci la Roland Garros in care a castigat setul inaugural (26-0 record).

16:47 Murray se distanteaza la 5-2, iar Djokovic serveste pentru a ramane in primul set.

16:29 Murray se desprinde la 3-1 cu break. Djokovic este mai agitat si comite mai multe erori nefortate.

16:13 Incepe finala cu Murray la serviciu. Djokovic obtine break-ul la zero, dar Murray isi ia imediat game-ul inapoi echilibrand disputa (1-1).

Cotele meciului sunt oferite de Fortuna

apasa aici pentru toate cotele din tenis de azi

DJOKOVIC

MURRAY

1,28

3,50

Principal favorit la castigarea turneului din capitala Frantei, Djokovic disputa a patra finala din cariera la Roland Garros, dupa ce a pierdut de doua ori in fata lui Rafael Nadal si o data, anul trecut, la Stan Wawrinka.

Roland Garros este singurul titlu de Mare Slem care ii lipseste din palmares lui Djokovic, sarbul avand sansa de a completa Marele Slem al carierei. Doar opt jucatori au reusit in istorie sa castige in cariera toate cele patru turnee majore si doar patru in Era Open a tenisului.

O victorie in finala de duminica ar face ca Djokovic sa devina doar al treilea jucator din istorie, dupa Rod Laver si Don Budge, care ar detine toate cele patru titluri de Mare Slem in acelasi timp. Sarbul a castigat Wimbledon si US Open in 2015, iar in acest an s-a impus la Australian Open. Ar inchide astfel cercul cu un eventual succes la Roland Garros.

De cealalta parte, Murray cauta sa devina primul britanic invingator la Roland Garros dupa Fred Perry in 1935.

Pentru Djokovic va fi a 20-a finala de Mare Slem din cariera, in timp ce Murray bifeaza la randul sau a 10-a aparitie intr-o asemenea finala de turneu major si prima la Roland Garros.

Va fi a 34-a intalnire dintre cei doi jucatori, Djokovic conducand la general cu 23-10. Sarbul a castigat 12 din ultimele 14 meciuri contra lui Murray si are un record de 7-2 contra scotianului in turneele de Mare Slem, incluzand aici si patru finale din sase castigate.

Singura intalnire a celor doi la Paris a avut loc in semifinalele din 2015, cand Djokovic s-a impus in cinci seturi. In acest an au existat trei dispute, doua castigate de Djokovic, la Australian Open si Madrid, si una de Murray la ultima lor intalnire, la Roma. Toate au fost finale.



GAME cu GAME Djokovic-Murray, o finala la Roland Garros pentru istoria tenisului