Roland Garros

Cine va fi urmasa Simonei Halep la Roland Garros? Totul despre finala din acest an

Sursă foto: twitter.com/

Jucatoarele Ashleigh Barty si Marketa Vondrousova se vor intalni, sambata, in finala turneului de la Roland Garros, de departe un ultim act prea putin anticipat.

Ambele jucatoare se afla la prima finala de Grand Slam din cariera si au in fata obtinerea celei mai mari performante de pana acum.

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru Barty - Vondrousova

Ashleigh Barty a inceput turneul pe locul opt mondial, dar va fi incepand de luni cel putin pe locul trei in ierarhia WTA. Castigarea turneului de la Roland Garros ar face ca sportiva de la Antipozi sa urce chiar pe doi, suflandu-i in ceafa liderei Naomi Osaka.

Marketa Vondrousova este noua senzatie a tenisului din Cehia. Aceasta a inceput competitia de la Paris pe locul 38, dar ajungand in finala si-a asigurat o urcare de 22 de pozitii. Eventuala castigare a turneului ar face ca Vondrousova sa ajunga pe locul 11 WTA!

Barty si Vondrousova s-au mai intalnit de doua ori pana acum, insa niciodata pe zgura. Ambele dispute au fost castigate de Barty, in 2017 pe iarba de la Birmingham si in 2018 pe hard la Cincinnati.

In acest an ambele jucatoare au obtinut rezultate remarcabile pe zgura. Barty are zece victorii din 12 meciuri, in timp ce Vondrousova are 13 victorii din 15 meciuri.

Pana in acest an Barty nu depasise faza turului doi la Roland Garros, insa acum si-a croit drum pana in finala eliminand, atentie, cinci jucatoare din Statele Unite ale Americii in cele sase tururi trecute. Este vorba de Pegula, Collins, Kenin, Keys si Anisimova. Exceptie a facut Petkovic din Germania in turul 3.

Doar doua seturi a cedat Barty pana in finala de sambata.

Vondrousova se afla la doar a treia prezenta pe tabloul principal de la Roland Garros, unde in 2017 la prima participare a ajuns in turul secund. Pana in finala Vondrousova nu a pierdut nici macar un singur set, eliminandu-le pe Wang, Potapova, Suarez-Navarro, Sevastova, Martic si Konta.

Vondrousova n-a pierdut niciun tie-break in acest sezon (7-0), doua dintre acestea fiind castigate in meciurile de la Roland Garros.



Cine va fi urmasa Simonei Halep la Roland Garros? Totul despre finala din acest an