Roland Garros

Cine e Svetlana Kuznetsova, adversara Simonei Halep din sferturi

Rusoaica Svetlana Kuznetsova s-a calificat, luni seara, in sferturile de finala de la Roland Garros dupa ce a invins-o in doua seturi pe Lucie Safarova din Cehia, scor 6-3, 6-4.

Kuznetsova, 28 ani, este cu sase ani mai in varsta decat Halep si are 13 titluri in palmares. Unul dintre acestea a fost cucerit chiar la Roland Garros, in 2009, cand rusoaica ridica trofeul deasupra capului.

Ajunsa pe locul 28 mondial, Kuznetsova pleaca la ora actuala cu sansa a doua in fata Simonei Halep in urma meciurilor jucate pana acum la Paris.

Chiar daca scorul intalnirilor directe este egal (2-2), rusoaica porneste cu un usor avantaj moral prin prisma ultimei confruntari care dateaza din acest an de la Stuttgart si pe care Kuznetsova a castigat-o cu 7-5, 7-6 (4).

[news-107363]

Victoria obtinuta in fata Simonei Halep la Stuttgart a avut loc in saptamana care a urmat intalnirii de FedCup Romania-Serbia si inainte de turneul de la Madrid, unde Halep a jucat finala.

Halep o invinsese anterior pe Kuznetsova in 2013 tot pe zgura la Roma, scor 6-1, 6-1, cand jucatoarea noastra a atins faza semifinalelor si practic a inceput ascensiunea spre locul in care se afla acum in circuitul mondial profesionist.

[news-106469]



Cine e Svetlana Kuznetsova, adversara Simonei Halep din sferturi