Roland Garros

Carlos Alcaraz, campion în premieră la Roland Garros

Sursă foto: https://x.com/rolandgarros

Jucătorul spaniol Carlos Alcaraz a câștigat, duminică, ediția din 2024 a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, după o finală de cinci seturi contra germanului Alexander Zverev.

Carlos Alcaraz a revenit de la 1-2 la seturi și s-a impus, cu 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2.

Alcaraz ajunge astfel la trei titluri de Mare Șlem în carieră, după cele câștigate anterior la US Open și Wimbledon, procentajul spaniolului în finale fiind de sută la sută.

În vârstă de 21 de ani și 35 de zile, Alcaraz devine cel mai tânăr jucător din istorie care câștigă trei turnee de Mare Șlem pe trei suprafețe diferite.

De cealaltă parte, Zverev pierde a doua finală majoră, după US Open 2020, și rămâne fără titlu de Mare Șlem.

Finala de la Roland Garros a început cu un schimb de break-uri, după care Alcaraz s-a desprins la 4-2, după un game alb pe serviciul lui Zverev urmat de un serviciu care n-a lăsat loc de interpretare.

Spaniolul a ratat apoi două mingi de 5-3, Zverev s-a apropiat la un game, dar în cele din urmă Alcaraz a închis setul cu break după 46 de minute.

Setul secund a început cu trei mingi de break ratate de Zverev, dar germanul a profitat de căderea lui Alcaraz și a echilibrat scorul după 51 de minute. Alcaraz n-a avut nici măcar o șansă de break în setul al doilea, comițând nu mai puțin de 14 erori neforțate. Zverev, în schimb, a făcut doar patru puncte ”cadou”.

În setul al treilea, Alcaraz a condus cu 5-2 și părea ca este în controlul partidei, dar Zverev a întors incredibil și a câștigat setul după o serie de cinci game-uri la rând.

Astfel, după două ore și 40 de minute Zverev trecea în avantaj pe tabelă, dar era departe de titlu în pofida faptului că mai avea nevoie de un singur set pentru trofeu.

Alcaraz a mai cedat doar trei game-uri în următoarele două seturi până la finalul meciului și a încheiat partida dominând autoritar jocul.Carlos Alcaraz, campion în premieră la Roland Garros