Roland Garros

Amanda Anisimova s-a topit ca inghetata si pierde copilareste in semifinale

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros/

Aventura pustoaicei Amanda Anisimova la Roland Garros s-a incheiat, vineri, in faza semifinalelor, dupa un meci pe care americanca de origine rusa l-a avut in mana pana la un punct.

Australianca Ashleigh Barty a profitat de experienta superioara in circuit si a speculat fisurile inerente din jocul unei sportive de doar 17 ani, impunandu-se in final, dupa aproape doua ore de joc, cu 6-7, 6-3, 6-3.

Anisimova a castigat primul set la tie-break, dupa ce a revenit senzational de la 0-5 la game-uri, pentru ca in actul al doilea sa se distanteze la 3-0 cu break in fata. A fost momentul de cotitura al meciului cand, cel mai probabil, presiunea si-a spus cuvantul si a coplesit-o pe americanca.

Scandal la Roland Garros inaintea semifinalelor

Barty a intors meciul de acolo, castigand sapte game-uri la rand, inclusiv jocul de deschidere al decisivului, unul extrem de lung, cu numeroase rasturnari.

S-a mers cap la cap pana la 2-2, cand Barty a rupt echilibrul cu break si s-a desprins la 5-2. Trei mingi de meci a salvat Anisimova pe propriul serviciu si alte doua pe serviciul advers la 5-3 pentru Barty refuzand sa se predea.

In cele din urma australianca a inchis meciul calificandu-se pentru prima data intr-o finala de Mare Slem, nelasand insa vreo emotie sa-i tradeze trairile interioare.

Adversara din finala va fi cehoaica Marketa Vondrousova, de asemenea in premiera intr-un ultim act de Grand Slam. Aceasta a invins-o pe Johanna Konta, cu 7-5, 7-6, dupa ce britanica a servit pentru set la 5-4 in al doilea.

Vondrousova a castigat meciul cu o scurta senzationala, marca inregistrata, ramanand la procentaj de suta la suta in tiebreak-urile disputate in acest an (7/7).

La general Barty o conduce pe Vondrousova cu 2-0. Ultima confruntare dateaza din 2018 in primul tur la Cincinnati.



Amanda Anisimova s-a topit ca inghetata si pierde copilareste in semifinale